SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
20. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
1
1

Uzraudzība

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

SATURA RĀDĪTĀJS

Šis rīcības virziens nodrošina, ka uzraudzības un kontroles institūcijas atbilstoši uzrauga un kontrolē finanšu institūcijas un citus likuma subjektus, lai panāktu to atbilstību noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas (NILLTPFN) prasību riska profilam.

Uzdevumi

  • Turpināt nodrošināt uz risku balstītu uzraudzības procesu un atbilstoši identificētajiem riskiem veikt pārbaudes. Augstāka riska likuma subjektiem nodrošināt lielāku pārbaužu skaitu.
  • Nodrošināt informācijas apmaiņu un vienotu izpratni par NILLTPF riskiem un par adekvātiem tiem piemērotajiem risku mazināšanas preventīvajiem pasākumiem. 
  • Uzraudzīt kredītiestāžu biznesa modeļu maiņu, samazinot augsta riska klientu īpatsvaru. Nodrošināt kontrolētu ABLV Bank pašlikvidācijas procesu.
  • Turpināt stiprināt uzraudzības un kontroles institūcijas, pārskatot darbinieku skaitu un resursus, lai nodrošinātu to spēju adekvāti pārvaldīt identificētos riskus un uzraudzīt likuma subjektu rīcību saistībā ar šiem riskiem.

Galvenais sasniedzamais mērķis

  • Nodrošināt, ka uzraudzības un kontroles institūcijas pienācīgi uzrauga, kontrolē un regulē finanšu iestādes un noteiktas nefinanšu darbības un profesijas, un virtuālo valūtu pakalpojumu sniedzējus, kā arī to atbilstību NILLTPFN prasībām. 

Iesaistītās institūcijas

Atbildīgā institūcija: Finanšu ministrija

Līdzatbildīgās institūcijas: Finanšu izlūkošanas dienests; Finanšu un kapitāla tirgus komisija; Ekonomikas ministrija; Kultūras ministrija; Latvijas Finanšu nozares asociācija; Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija; Valsts ieņēmumu dienests; Latvijas Banka; Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija; Latvijas Zvērinātu advokātu padome; Latvijas Zvērinātu notāru padome; Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija; Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde; Patērētāju tiesību aizsardzības centrs; Valsts policija; Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs

Tiesību akti

Noderīgas saites

Publikācijas

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI