SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
20. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 7 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums

Proliferācijas finansēšanas finanšu sankcijas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

SATURA RĀDĪTĀJS

Rīcības virziens nosaka aktivitātes veiksmīgai un atbilstošai Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes rezolūciju izpildi, personām (fiziskām un juridiskām), kas iesaistītas masveida iznīcināšanas ieroču izplatīšanā, pārvietošanā vai ražošanā, liedzot iespēju iegūt un pārvietot līdzekļus. Analizējot šo rīcības virzienu, tiek vērtēts, cik veiksmīgi un atbilstoši Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes rezolūcijām tiek liegta iespēja personām (fiziskām un juridiskām), kas iesaistītas masveida iznīcināšanas ieroču izplatīšanā, pārvietošanā vai ražošanā, iegūt un pārvietot līdzekļus.

Uzdevumi

Galvenie uzdevumi paredz stiprināt prevenciju un uzraudzību proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā. Finanšu izlūkošanas dienests sadarbībā ar “Moneyval” Sekretariātu rīkos starptautiska līmeņa konferenci par proliferācijas finansēšanas apkarošanas jautājumiem.

Galvenie sasniedzamie mērķi

  • Stiprināta ar risku pamatota uzraudzība, uzraudzības iestādēm veicot mērķētas pārbaudes.
  • Paaugstināta preventatīvo pasākumu efektivitāte: pilnveidoti informatīvie materiāli, vadlīnijas un saistošie noteikumi par sankciju un proliferācijas riskiem atbilstoši aktuālajai informācijai, kā arī izveidotas specializētas apmācību programmas par sankciju un proliferācijas finansēšanas jautājumiem.
  • Informēts finanšu sektors, uzņēmēji un plašāka sabiedrība par riskiem, kas saistīti ar sankciju pārkāpšanu vai apiešanu proliferācijas finansēšanas gadījumos.
  • Attīstīta starptautiskā sadarbība proliferācijas finansēšanas apkarošanā.

Iesaistītās institūcijas

Atbildīgā institūcija: Ārlietu ministrija

Līdzatbildīgās institūcijas: Finanšu izlūkošanas dienests;  Finanšu un kapitāla tirgus komisija; Finanšu ministrija; Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija; Iekšlietu ministrija; Latvijas Banka; Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija; Valsts drošības dienests; Valsts ieņēmumu dienests; Patērētāju tiesību aizsardzības centrs; Latvijas Zvērinātu advokātu padome; Latvijas Zvērinātu notāru padome; Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija; Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde

Tiesību akti

Noderīgas saites

Publikācijas

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI