SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
20. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums

Izmeklēšana un kriminālvajāšana

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

SATURA RĀDĪTĀJS

Rīcības virziena akvitivātes vērstas uz efektīvu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas izmeklēšanu, saucot pie atbildības personas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Rīcības virziena aktivitāšu mērķis ir arī nodrošināt, lai personām piemērotie sodi ir proporcionāli, efektīvi un atturoši. Papildus tiek paredzēti pasākumi ar mērķi nodrošināt, sistemātisku paralēlo finanšu izmeklēšanu veikšanu ar mērķi atrasts noziedzīgi iegūtos līdzekļus, kā arī atklāt iespējamo noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizāciju. 

Uzdevumi

  • Visās izmeklēšanas iestādēs, veicot predikatīvā noziedzīgā nodarījuma izmeklēšanu, ieviest vienotu pieeju paralēlo finanšu izmeklēšanu veikšanā.
  • Nosakot noziedīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas (NILL) apkarošanu kā prioritāti, stiprināt izmeklēšanas iestāžu un prokuratūras darba resursu kapacitāti un spēju pilnvērtīgi apstrādāt un izmeklēt NILL lietas.
  • Turpināt veidot vienotu izpratni par atturošiem un samērīgiem kriminālsodiem par NILL.

Galvenie sasniedzamie mērķi

  • Izmeklēšanas iestādēs ir ieviesta vienota pieeja paralēlo finanšu izmeklēšanu veikšanā, kas ļauj efektīvi identificēt NILL, kā arī nodrošina noziedzīgi iegūtas mantas konfiskāciju.
  • Uz tiesu tiek virzītas vairākas Latvijas riska profilam atbilstošas NILL lietas.

Iesaistītās institūcijas

Atbildīgā institūcija: Tieslietu ministrija

Līdzatbildīgās institūcijas: Iekšlietu ministrija; Finanšu izlūkošanas dienests; Valsts policija; Valsts ieņēmumu dienests; Valsts drošības dienests; Ģenerālprokuratūra; Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs; Finanšu un kapitāla tirgus komisija; Finanšu nozares asociācija; Valsts robežsardze; Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojs; Valsts policijas koledža; Latvijas Tiesnešu mācību centrs; Prokuratūra; Tiesu administrācija; Valsts administrācijas skola; likuma subjekti; Finanšu ministrija; Satversmes aizsardzības birojs; Augstākā tiesa; Kontroles dienesta Konsultatīvās padomes sastāvā esošās institūcijas

Tiesību akti

Noderīgas saites

Publikācijas

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI