SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
20. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
2
2

Finanšu izlūkošana

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

SATURA RĀDĪTĀJS

Šī rīcības virziena pamatā ir finanšu izlūkošanas darbs kopumā – saņemt, analizēt un nodot tiesībaizsardzības un drošības iestādēm vai citu valstu finanšu izlūkošanas dienestiem informāciju par noziedzīgām finanšu plūsmām. 

Uzdevumi

  • Īstenojot dažādas apmācību programmas, diskusijas un seminārus, paralēlās finanšu izmeklēšanas jomās stiprināt tiesībaizsardzības iestāžu kapacitāti. 
  • Lai stiprinātu Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) kapacitāti stratēģiskās un operacionālās analīzes jomā, organizēt apmācību un kvalifikācijas celšanas pasākumus ar nozarē atzītu starptautisku ekspertu līdzdalību. 
  • Stiprināt FID programmnodrošinājumu, pilnveidojot un papildinot FID digitālos informācijas resursus un datu apmaiņas kanālus. 

Galvenie sasniedzamie mērķi

Iesaistītās institūcijas

Atbildīgā institūcija: Finanšu izlūkošanas dienests

Līdzatbildīgās institūcijas: Valsts policija; Valsts ieņēmumu dienests; Valsts drošības dienests; Ģenerālprokuratūra; Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs; Finanšu un kapitāla tirgus komisija; Latvijas Banka; Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija; Latvijas Zvērinātu advokātu padome; Latvijas Zvērinātu notāru padome; Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija; Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde; Patērētāju tiesību aizsardzības centrs; Nodokļu un muitas policijas pārvalde; Latvijas Finanšu nozares asociācija; NILLTPF novēršanas likuma subjekti; datubāzes KRASS, Traktortehnikas reģistra un Kuģu reģistra turētājs

Tiesību akti

Noderīgas saites

Publikācijas

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI