SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
20. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 8 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums

Riski, politika un koordinācija

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

SATURA RĀDĪTĀJS

Šis rīcības virziens atspoguļo, vai valstī tiek identificēti, izvērtēti un izprasti noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas (NILLTPFN) riski, kā arī vai tiek veiktas nepieciešamās darbības šo risku mazināšanai un novēršanai.

Uzdevumi

  • Pilnveidojot risku novērtēšanas metodoloģiju, Finanšu izlūkošanas dienestam (FID) jāizstrādā nacionālais noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma un proliferācijas finansēšanas  2017.–2019. gada risku novērtējums. 
  • Ievērojot pasaules tendences, jāizstrādā jauno tehnoloģiju NILLTPF risku novērtējums.
  • Lai radītu vienotu izpratni, par risku novērtējumu rezultātiem jāinformē sadarbības partneri un mērķauditorija, arī Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma subjekti, atbildīgās un līdzatbildīgās institūcijas, tiesībaizsardzības iestādes un politikas veidotāji, kā arī sabiedrība kopumā.  

Galvenais sasniedzamais mērķis

  • NILLTPF riski tiek izprasti, un valsts līmenī tiek koordinēta rīcība sekmīgai šo risku novēršanai.

Detalizētāk skatīt aprakstu par NILLTPF novēršanas politikas veidošanu un īstenošanas koordināciju (latviešu valodā) (angļu valodā).

Iesaistītās institūcijas

Atbildīgās institūcijas: Iekšlietu ministrija – par pasākumiem, kas saistīti ar politikas plānošanu un tās īstenošanas koordināciju, Finanšu izlūkošanas dienests – par pasākumiem, kas saistīti ar risku novērtēšanu

Līdzatbildīgās institūcijas: Ārlietu ministrija; Ekonomikas ministrija; Finanšu un kapitāla tirgus komisija; Finanšu ministrija; Latvijas Finanšu nozares asociācija; Ģenerālprokuratūra; Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija; Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs; Latvijas Vēstnesis; Latvijas Banka; Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija; Latvijas Zvērinātu advokātu padome; Latvijas Zvērinātu notāru padome; Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija; Maksātnespējas kontroles dienests; Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde; Patērētāju tiesību aizsardzības centrsTieslietu ministrija; Valsts valodas centrs; Valsts drošības dienestsValsts ieņēmumu dienests; Valsts kanceleja; Valsts policija

Tiesību akti

Noderīgas saites

Publikācijas

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI