SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
21. maijā, 2019
Lasīšanai: 7 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
15
15

Riski, politika un koordinācija (5. kārta)

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

SATURA RĀDĪTĀJS

Šis efektivitātes rādītājs atspoguļo, vai valstī tiek identificēti, izvērtēti un izprasti noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas (NILLTF) riski, kā arī vai tiek veiktas nepieciešamās darbības identificēto risku mazināšanai un novēršanai.

Rekomendācijas

“Moneyval” eksperti norāda uz tādām nepilnībām kā nepietiekama izpratne par būtiskākajiem NILLTF riskiem un ievainojamību, nepietiekama kompetento iestāžu un privātā sektora sadarbība un iesaiste u. c.

Uzdevumi

Ņemot vērā “Moneyval” rekomendācijas un secinājumus par iepriekšējo nacionālo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas risku novērtējumu, līdz 2019. gada 15. augustam tiks izstrādāts jauns novērtējums. Plānots arī izstrādāt komunikācijas stratēģiju, lai novērstu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, terorisma finansēšanu un proliferāciju.

Galvenie sasniedzamie mērķi

  • Latvijai piemītošie NILLTF riski tiek identificēti, novērtēti un izprasti.
  • Nacionālā līmenī tiek koordinēta rīcība NILLTF risku novēršanai.
  • Veiktie pasākumi ir atbilstoši identificētajiem NILLTF riskiem.

Detalizētāk skatīt aprakstu par NILLTF novēršanas politikas veidošanu un īstenošanas koordināciju (latviešu valodā) (angļu valodā).

Progresa novērtējuma rezultāti

[PDF] 1. rīcības virziens - riski, politika un koordinācija

Iesaistītās institūcijas

Atbildīgā institūcija: Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Finanšu izlūkošanas dienestu (pasākumi NILLTF risku novērtēšanā)

Līdzatbildīgās institūcijas: Tieslietu ministrija; Ārlietu ministrija; Ģenerālprokuratūra; Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs; Finanšu un kapitāla tirgus komisija; Latvijas Banka; Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija; Latvijas Zvērinātu advokātu padome; Latvijas Zvērinātu notāru padome; Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija; Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde; Patērētāju tiesību aizsardzības centrs; Valsts ieņēmumu dienests; Satiksmes ministrija; Valsts policija; Valsts policijas koledža; Valsts drošības dienests; Finanšu ministrija; Uzņēmumu reģistrs; Latvijas Universitāte; Rīgas Stradiņa universitāte

Tiesību akti

Noderīgas saites

Publikācijas

Labs saturs
15
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI