DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
1
1

FM rosinās plašāku diskusiju par izmaiņām iedzīvotāju ienākumu deklarēšanas sistēmā

Pirmdien, 16. oktobrī, Finanšu ministrija (FM) rosinās valdību veidojošo partiju Sadarbības sanāksmē nodrošināt plašākas konsultācijas un diskusijas ar valdības sociālajiem un sadarbības partneriem par plānotajām izmaiņām likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), kas paredz pilnveidot vispārējo iedzīvotāju ienākumu deklarēšanas sistēmu. FM sniegs priekšlikumu šos likuma grozījumus izņemt no valsts budžeta likumprojekta paketes un nodot atkārtotai saskaņošanai. 

“Ņemot vērā, ka vispārējās ienākumu deklarēšanas koncepts ir ļoti nozīmīgs jautājums visai Latvijas sabiedrībai, rosināšu par tā saturu un ieviešanu nodrošināt plašākas diskusijas un konsultācijas ar sociālajiem un sadarbības partneriem, kā arī izņemt šos likuma grozījumus no nākamā gada valsts budžeta paketes. Uzskatu, ka plānotie grozījumi Saeimā būtu jāizskata vispārējā kārtībā jeb trijos lasījumos pēc valsts budžeta apstiprināšanas,” pauž finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Sagatavotie likuma grozījumi izstrādāti atbilstoši Ēnu ekonomikas ierobežošanas plānā 2021./2022. gadam izvirzītajam uzdevumam – izstrādāt normatīvo regulējumu par ikgadējo vispārējo iedzīvotāju ienākumu deklarēšanas pienākumu. Likumprojekts paredz pilnveidot pašlaik likumā ietverto vispārējo iedzīvotāju ienākumu deklarēšanas sistēmu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI