E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9439
Lasīšanai: 2 minūtes

Bērniem līdz 2 gadiem valsts kompensē ērču poti 50% apmērā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. aprīlī, 2016
Mārtiņš

Labdien! Jautājums par ērču poti bērniem. Esmu lasījis, ka bērniem līdz 2 gadu vecumam valsts apmaksā 50% no ērču potes. Bet ģimenes ārsts mums nepiedāvā šādu atlaidi. Atbilstoši zemāk rakstā norādītajai informācijai ģimenes ārstam būtu jāizsniedz recepte, lai poti iegādātos aptiekā ar atlaidi. Savukārt mūsu ģimenes ārsts apgalvo, ka šādas receptes neizsniedz. Jautājums - kuri normatīvie akti nosaka, ka šāda atlaide pienākas? Vēlos atkārtoti vērsties pie ģimenes ārsta, bet vēlos atsaukties uz konkrētiem dokumentiem, lai pamatotu savu lūgumu. Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
25. aprīlī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

Vakcīna pret ērču encefalītu Encepur Children 0.25 ml vai TicoVac 0.25 ml ir iekļautas Kompensējamo zāļu M sarakstā, no kura ārsts var izvēlēties zāles grūtniecēm, sievietēm pēcdzemdību periodā līdz 42 dienām un bērniem līdz 24 mēnešu vecumam. M sarakstā iekļautās zāles bērniem līdz 2 gadu vecumam valsts kompensē 50%, grūtniecēm un sievietēm pēcdzemdību periodā – 25% apmērā.

Lai saņemtu vakcināciju, pacientam jāvēršas ģimenes ārsta praksē. Ja tiek pārkāptas pacienta tiesības, var vērsties Veselības inspekcijā.

Vairāk informācijas par zāļu kompensācijas kārtību un kompensējamo zāļu saraksti ir pieejama Nacionālā veselības dienesta mājaslapas sadaļā “Kompensējamie medikamenti”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas