DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VID muitas amatpersonas novērš gandrīz 180 000 cigarešu kontrabandu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas transportlīdzekļu kontroli, novērsa cigarešu kontrabandu. Kopumā 8999 paciņas cigarešu jeb 179 980 cigaretes bija paslēptas konteinerā ar ferohroma kravu un refrižeratoru tipa piekabju konstrukcijās.

2024. gada 5. septembrī Rēzeknes II muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas, pamatojoties uz aizdomām par nedeklarētu preču slēpšanu konteinerā, veica ferohroma kravas padziļināto kontroli. Tās laikā tika konstatēts, ka zem dzelzs un hroma sakausējuma gabalu kārtas ir noslēptas kartona kastes ar cigaretēm. Iepakojumos atradās kopā 6000 paciņas cigarešu (120 000 cigaretes) "NZ Gold" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt Terehovas MKP amatpersonas šī gada 5.septembrī, veicot muitas kontroli kravas automašīnai, kas bija iebraukusi no Krievijas, atklāja kontrabandas cigarešu slēptuvi transportlīdzekļa konstrukcijā. Skenēšanas rezultātā iegūto attēlu analīzes rezultātā muitas amatpersonas identificēja aizdomīgu vietu puspiekabes priekšdaļā izvietotajā saldēšanas iekārtā, tāpēc transportlīdzeklis tika novirzīts padziļinātās kontroles veikšanai. Demontējot aizsargpaneļus, tika konstatēts, ka iekārtā ir paslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemtas 1500 paciņas cigarešu (30 000 cigaretes) "NZ Gold" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Vakar, šī gada 5. septembrī, kontrabandas cigarešu slēptuvi transportlīdzekļa konstrukcijā atklāja arī Pāternieku MKP amatpersonas. Pamatojoties uz automatizētās riska analīzes rezultātiem, automašīna, kas iebrauca no Baltkrievijas, tika novirzīta pārbaudei ar kravu kontroles rentgena iekārtu. Izanalizējot skenētos attēlus, muitas ekspertam radās aizdomas par slēptu nedeklarētu preci puspiekabes saldēšanas iekārtas dzinēja nodalījumā. Demontējot aizsargpaneļus, tika konstatētas cigaretes. Slēptuvē atradās 1499 paciņas cigarešu (29 980 cigaretes) "Queen Superslims" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Valsts budžetā nesamaksātā nodokļu summa par šādu kopējo daudzumu cigarešu ir aptuveni 42 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes – tabakas izstrādājumu kontrabandu ievērojamā apmērā, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI