E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23115
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
4
1
4

Ja traucē ceļu satiksmes troksnis

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. maijā, 2021
Māra

Labdien! Dzīvojam Rīgā, Bieriņos. Mūsu īpašums ir otrais (prom no) Ulmaņa gatves. Kad šo īpašumu iegādājāmies (apmēram pirms 9 gadiem), starp ielu un mūsu īpašumu atradās ēka ar palielu, augstu sētu, kas nodrošināja zināmu skaņas izolāciju. Šobrīd ēka un žogs jau daļēji nojaukti, un process turpinās. Ulmaņa gatves troksnis kļūst traucējošs. Vai nākotnē gar Ulmaņa gatvi tiek plānoti troksni ierobežojoši pasākumi (prettrokšņu sienas u. c.), vai tas jārisina katram īpašniekam individuāli? Runa ir par posmu no Ulmaņa gatves un Liepājas ielas krustojuma Jūrmalas virzienā apmēram līdz nogriešanās vietai uz t/c “Spice”.

A
atbild:
07. maijā, 2021
Rīgas dome
Mārtiņš Vilemsons, Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja p. i.

Lai palīdzētu LV portāla lasītājai saprast un risināt vides (āra) trokšņa situāciju ap viņas dzīvesvietu, nepieciešama viņas adrese.

Vispārīgā vērtējumā trokšņa situācija ap Kārļa Ulmaņa gatvi nav atzīstama par kritisku, neskatoties uz intensīvu autosatiksmi pa to, kā tas izriet no Rīgas aglomerācijas vides trokšņa stratēģiskās kartes (2015. gads), jo Kārļa Ulmaņa gatves tiešā tuvumā nav daudzstāvu daudzdzīvokļu namu ar liela skaita iedzīvotāju koncentrāciju.

Plānojot trokšņa samazināšanas pasākumus nākotnē, tiks ņemta vērā pašlaik izstrādē esošā atjaunotā Rīgas aglomerācijas vides trokšņa stratēģiskā karte. Izmantojot šīs atjaunotās kartes sniegtos datus, 2022. gadā tiks izstrādāts rīcības plāns vides trokšņa samazināšanai Rīgas aglomerācijā, kurā galvenie trokšņa samazināšanas pasākumi tiks koncentrēti Rīgas tā sauktajās akustiskā diskomforta zonās (ADZ), tas ir, pilsētas blīvi apdzīvotos rajonos ar augstu vides (āra) trokšņa līmeni. Izsakām šaubas, ka Kārļa Ulmaņa gatves tiešā tuvumā šādas ADZ tiks noteiktas, it īpaši posmā no Liepājas ielas līdz pagriezienam uz t/c “Spice”.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas