E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33592
Lasīšanai: 2 minūtes
1
6
1
6

Kāds sods paredzēts, ja tiesību atņemšanas laikā tiek vadīts transportlīdzeklis

J
jautā:
15. augustā, 2024
Jānis

Labdien! Kāds man ir sods, ja lieguma laikā vadu automašīnu skaidrā prātā? Tiesības uz pieciem gadiem ir atņemtas par auto vadīšanu alkohola reibumā, un ir pagājuši tikai divi gadi.

A
atbild:
15. augustā, 2024
Linda Ņikona
LV portāls

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma (CSL) 51. panta sesto daļu par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības nav noteiktā kārtībā iegūtas vai ir atņemtas), piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 56 līdz 114 naudas soda vienībām (no 280 līdz 570 eiro). 

Ja policija jūs apturēs vairākkārt, braucot ar atņemtām tiesībām, katru reizi tiks piemērots attiecīgais naudas sods par katru izdarīto pārkāpumu atsevišķi. 

Piemēram, ja rīt policija apturēs jūsu transportlīdzekli par ātruma pārsniegšanu, bet konstatēs, ka vadāt transportlīdzekli laikā, kad atņemtas tiesības, tiks piemērots sods gan par ātruma pārsniegšanu, gan nelikumīgu transportlīdzekļa vadīšanu. Ja pēc nedēļas jūs atkārtoti apturēs policija, piemēram, par ātruma pārsniegšanu, pēc tam konstatējot, ka automašīnu vadāt laikā, kad atņemtas tiesības, jums vēlreiz piemēros sodu gan par ātruma pārsniegšanu, gan nelikumīgu transportlīdzekļa vadīšanu utt.  

Atgādinām pēc tam savlaicīgi ieplānot atņemto tiesību atjaunošanu. Pēc termiņa beigām tās vienkārši tāpat neatdos. Detalizēta informācija, kā atjaunot atņemtās transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, pieejama LV portāla publikācijā “Piemērots tiesību izmantošanas aizliegums vai atņemtas tiesības. Kā tās atjaunot?”.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 128 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas