E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31973
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
4
4

Vai biedrībai ir vajadzīgi divi bankas konti

J
jautā:
05. martā, 2024
Anita

Labdien! Mūsu mājas iedzīvotāji plāno veidot mājas biedrību, bet apsaimniekošanu atstāsim apsaimniekotāja ziņā, jo mēs paši pagaidām neesam nobrieduši mājas apsaimniekošanai. Vai mājas biedrībai vajag divus kontus naudas plūsmai: vienu kontu, kurā ieskaita finanses par sniegtajiem pakalpojumiem un veic norēķinus ar apsaimniekotāju, un otru kontu, kurā ieskaita naudu mājas uzkrājuma fondam? 

A
atbild:
06. martā, 2024
Inese Helmane
LV portāls

Zvērināts advokāts Jānis Lapsa LV portāla publikācijā “Dzīvokļu īpašnieku biedrība un dzīvokļu īpašnieku kopība – kas un par ko lemj” ir ieteicis: “Biedrībai, kura pārvalda dzīvojamo māju, būtu nepieciešami divi bankas konti. Vienā kontā ienāk visi maksājumi no dzīvokļu īpašniekiem un daļa naudas tiek maksāta komunālo pakalpojumu sniedzējiem. Savukārt otrs konts ir paredzēts uzkrājumu veidošanai.” 

“Praksē ir pierādīts – ja dzīvokļu īpašnieki pieņem lēmumu pārņemt māju no valsts un pašvaldības un uztic to apsaimniekot savai biedrībai, ir redzama naudas plūsma, ir vieglāk pieņemt lēmumus, izvērtēt remontdarbu tāmes. Dzīvokļu īpašniekiem ir tiesības un pienākums piedalīties dzīvojamās mājas pārvaldīšanā, kurai ir jābūt ilgtspējīgai, ar skatu nākotnē,” rezumē J. Lapsa. 

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas