E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31315
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Obligātās veselības pārbaudes karte ir dokuments

J
jautā:
22. decembrī, 2023
Sintija

Labdien! Jautājums par OVP karti. Ja es strādāju attālināti un darba devējs atrodas citā pilsētā, vai viņš drīkst man atsūtīt OVP karti un es, to izdrukājot, doties pie ārsta? Vai arī obligāti jābūt oriģinālam? Šodien mani nepieņēma pie ārsta, jo bija izdrukāta OVP karte, taču tai bija visi nepieciešamie paraksti.

A
atbild:
29. decembrī, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

MK noteikumu Nr. 219 “Kārtība, kādā veicama veselības pārbaude” 20. punkts noteic, ka, nosūtot uz veselības pārbaudi, darba devējs izsniedz nodarbinātajam un personai pirms darba tiesisko attiecību vai valsts civildienesta tiesisko attiecību uzsākšanas veselības pārbaudes karti (3. pielikums) divos eksemplāros, iepriekš aizpildot veselības pārbaudes kartes I sadaļu “Norīkojums uz obligāto veselības pārbaudi”.

Darba devējs aizpilda šo dokumentu un apliecina darbinieka nosūtīšanu uz obligāto veselības pārbaudi (OVP) ar parakstu un zīmogu. Darbiniekam abi izsniegtie eksemplāri jāiesniedz attiecīgajā ārstniecības iestādē, kas veic OVP.

Izdrukāta OVP karte nav autentisks dokuments, ja tas nav MK noteikumu Nr. 558 “Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība” 47.–49. punktā noteiktajā kārtībā apliecināts kā dokumenta atvasinājums (kopija).

Ja persona iesniedz neatbilstošu dokumentu, ārstniecības iestādei nav pamata sniegt pakalpojumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas