E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33542
Lasīšanai: 2 minūtes

Ātrāk atgūt atņemtās transportlīdzekļu vadītāja tiesības nevar

J
jautā:
10. augustā, 2024
Laima

Labdien! Vai pastāv situācija, kad par braukšanu dzērumā notiesāto var atbrīvot ātrāk? Kas būtu jādara, lai atbrīvotu ātrāk, jo tēvs ir vienīgais apgādnieks bērniem un ģimeni finansiāli nodrošina? 

A
atbild:
12. augustā, 2024
Linda Ņikona
LV portāls

Normatīvajos aktos netiek paredzēta iespēja ātrāk atgūt atņemtās transportlīdzekļu vadītāja tiesības (pat tad, ja tās nepieciešamas darba veikšanai vai nokļūšanai līdz ārstniecības iestādei). Transportlīdzekļu un transportlīdzekļu vadītāju valsts reģistrā izdarītais ieraksts ātrāk par noteikto termiņu netiks dzēsts. 

Vienlaikus atgādinām laikus ieplānot atņemto tiesību atjaunošanu. Pēc termiņa beigām tās vienkārši tāpat neatdos. Detalizēta informācija par to, kā atjaunot atņemtās transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, pieejama LV portāla publikācijā “Piemērots tiesību izmantošanas aizliegums vai atņemtas tiesības. Kā tās atjaunot?”. 

Turklāt Ceļu satiksmes likuma 22. panta pirmajā prim viens daļā paredzēts, ka transportlīdzekļu vadīšanas tiesības un transportlīdzekļu vadītāja apliecību līdz sodāmības dzēšanai vai noņemšanai nevar iegūt un atgūt persona, kura sodīta par noziedzīgu nodarījumu pret satiksmes drošību saskaņā ar KL 262. pantu (“Transportlīdzekļa vadīšana alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē”) un 262.1 pantu (“Atteikšanās no alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko un citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes un ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšana”). 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 128 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas