E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33109
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba samaksu dienas uzņēmumā nosaka darba līgumā vai citā iekšējā dokumentā

J
jautā:
26. jūnijā, 2024
Atis

Labdien! Sakiet, lūdzu, kad es saņemšu nākamo darba samaksu, ja mans atvaļinājums ir no 25.06. līdz 10.07.? Naudu par atvaļinājumu man izmaksāja 21.06.

A
atbild:
28. jūnijā, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba devējam atbilstoši Darba likuma 69. pantā noteiktajam ir pienākums izmaksāt darba samaksu ne retāk kā divas reizes mēnesī, ja darbinieks un darba devējs nav vienojušies par darba samaksas izmaksu reizi mēnesī. Parasti darba samaksas datumu vai datumus ietver darba līgumā.  

Ja darba samaksas izmaksas laiks nav nolīgts vai tā aprēķināma par noteiktu laikposmu, darba samaksa atbilstoši paveiktajam darbam izmaksājama pēc darba pabeigšanas vai attiecīgā laikposma beigšanās, bet ne retāk kā reizi mēnesī. 

Ja darba samaksas izmaksas diena sakrīt ar nedēļas atpūtas dienu vai svētku dienu, darba samaksu izmaksā pirms konkrētās dienas. 

Samaksu par atvaļinājuma laiku un darba samaksu par līdz atvaļinājumam nostrādāto laiku izmaksā ne vēlāk kā vienu dienu pirms atvaļinājuma. Pēc darbinieka rakstveida pieprasījuma samaksu par atvaļinājuma laiku un darba samaksu par laiku, kas nostrādāts līdz atvaļinājumam, var izmaksāt citā laikā, bet ne vēlāk kā nākamajā darba samaksas izmaksas dienā. 

Tādējādi darba samaksu par laiku, ko būsiet nostrādājis pēc atgriešanās no atvaļinājuma, jūs saņemsiet nākamajā darba samaksas reizē. Par darba samaksas reizēm konkrētajā uzņēmumā informāciju meklējiet savā darba līgumā vai jautājiet vadītājam.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas