DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents akcentē Daugavas dabas resursu un energoresursu priekšrocības Aizkraukles novada izaugsmei 

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča darba vizīte Aizkraukles novadā. Pļaviņu hidroelektrostacijas apmeklējums.

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

28. jūnijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs darba vizītē apmeklēja Aizkraukles novadu. Darba vizītes laikā Valsts prezidents tikās ar Aizkraukles novada pašvaldības vadību, savukārt Skrīveros notika Valsts prezidenta tikšanās ar Latvijas Agronomu biedrības un Zemkopības zinātniskā institūta, kas ir Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes pārraudzībā esoša struktūrvienība, pārstāvjiem. “Latvijas agronomu darbs un viņu pienesums laukaugu selekcijā ir līdz šim nenovērtēta bagātība, turklāt ar milzu potenciālu Latvijas tautsaimniecībai. Gandarī, ka Latvijas Agronomu biedrība popularizē arī lauksaimniecības izglītības nozīmi starp jaunajiem zemkopjiem,” sacīja Valsts prezidents. 

Aizkraukles novada apmeklējuma laikā E. Rinkēvičs iepazinās ar Pļaviņu hidroelektrostacijas darbību. Darba vizītes laikā Valsts prezidents tikās arī ar energoresursu tirgotāja un ērtas iepirkšanās veikalu tīkla AS “Virši-A” vadības komandu, bet Daudzeses pagastā apmeklēja zemnieku saimniecību “Ziediņi”. Vizītes noslēgumā Neretas pagastā Valsts prezidents viesojās Jāņa Jaunsudrabiņa muzejā “Riekstiņi”. 

“Man bija patiess prieks šodien apmeklēt Aizkraukles novadu, kur vienuviet satiekas Vidzeme, Zemgale un Sēlija. Pateicoties lielākajai elektroenerģijas ražotnei Latvijā – Pļaviņu hidroelektrostacijai – Aizkraukles novads ir stratēģiski svarīgs valsts un reģiona nozīmes centrs. Turklāt Pļaviņu HES ir būtiska elektrostacija gan zaļās enerģijas ražošanai, gan arī Baltijas valstu apgādes drošuma nodrošināšanai. Manuprāt, ka vienlīdz būtiski, lai Aizkraukles novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir pieejama transporta infrastruktūra, izglītības un kultūras pakalpojumi, tiek saglabāts kultūrvēsturiskais mantojums un tradīcijas. Daugavas dabas resursi un energoresursi kopsolī ar pārdomātu industriālo teritoriju, lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstību ir pamats lielākai Aizkraukles novada attīstībai nākotnē,” pēc vizītes pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.  

Vizītes laikā Valsts prezidents klātienē apsekoja arī topošā Sēlijas militārā poligona bāzes atrašanās vietu. “Militārā poligona “Sēlija” izveide ir viens no galvenajiem aizsardzības resora uzdevumiem. Tas ir Latvijas ieguldījums reģiona drošībā un svarīgs mājasdarbs, lai nodrošinātu uzņemošās valsts atbalstu NATO sabiedrotajiem, kuri ievērojami palielinās klātbūtni Latvijā. Sēlijas poligons būs nozīmīgs arī nacionālo aizsardzības spēju celšanai un Nacionālo bruņoto spēku tālākai attīstībai. Tāpēc sagaidu aktīvu darbu no Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku un visu iesaistīto puses. Sagaidu, ka visi darbi tiks veikti bez kavēšanās un tiks godam izpildītas visas Latvijas uzņemtās saistības attiecībā uz sabiedrotajiem,” uzsvēra Valsts prezidents. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI