DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Līdz 5. jūlijam zinātnieces ir aicinātas pieteikties Baltijas valstu stipendijai sievietēm zinātnē 

Publicitātes attēls

Baltijas valstu zinātņu akadēmijas sadarbībā ar UNESCO nacionālajām komisijām izsludina kopīgu stipendiju konkursu zinātniecēm “Baltijas stipendija sievietēm zinātnē 2024” ar pietiekšanās laiku līdz 2024. gada 5. jūlijam. Deviņas izcilas Baltijas zinātnieces katra saņems stipendiju 7000 eiro apmērā, novērtējot viņu līdzšinējo sniegumu un sekmējot tālākus pētījumus. 

Pieteikumus var iesniegt gan jaunās zinātnieces, kuras pašlaik studē doktorantūrā vai strādā pie sava promocijas darba Baltijas valstu augstskolās vai pētniecības iestādēs, gan arī zinātnieces, kuras ir ieguvušas doktora grādu ne senāk kā pirms septiņiem gadiem un strādā kādā no Baltijas valstu augstskolām vai pētniecības iestādēm.  

“Esmu gandarīts, ka šogad īstenojam projektu, kura mērķis ir stiprināt Baltijas valstu sadarbību. Īpaši nozīmīgi ir attīstīt kopīgu sadarbību zinātnes jomā, kas ir pamatnosacījums katras valsts un visa Baltijas reģiona attīstībai. Šī stipendija būs būtisks atbalsts jaunajām zinātniecēm, kuru ieguldījums zinātnes izcilības vairošanā Baltijas reģionā ir neatsverams,” uzsver Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents profesors Ivars Kalviņš. 

Visās Baltijas valstīs tiks piešķirtas divas stipendijas dabaszinātņu, inženierzinātņu un tehnoloģiju, medicīnas un veselības zinātņu jomā – viena doktora grāda kandidātei un viena zinātņu doktorei. Papildus Igaunijā tiks piešķirta arī viena stipendija zinātņu doktorei sociālo zinātņu jomā, bet Latvijā un Lietuvā – katrā viena stipendija zinātņu doktorei sociālo un humanitāro zinātņu jomā. 

Kopīgās stipendijas mērķis ir atbalstīt sievietes zinātnieces, lai viņas varētu veidot karjeru zinātniskās pētniecības jomā Baltijas valstīs: nacionālajos konkursos iecerēts izvērtēt un sniegt atbalstu labākajām Baltijas valstu jaunajām zinātniecēm to virzībā uz izcilību zinātnē, kā arī popularizēt jauno zinātnieču sasniegumus un iedrošināt talantīgākās studentes izvēlēties zinātnieces profesiju. 

Stipendiju konkursu Latvijā rīko Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju un Izglītības un zinātnes ministrijas finansiālu atbalstu. 

Stipendijas pretendentes pieteikumus aicinātas iesniegt, aizpildot pieteikuma anketu, kas apstiprināma ar derīgu elektronisko parakstu, un nosūtot to uz e-pasta adresi BVstipendija2024@lza.lv laikā no 2024. gada 3. jūnija līdz 2024. gada 5. jūlijam.  

Stipendijas dokumentācija, ieskaitot pieteikuma anketu, pieejama Latvijas Zinātņu akadēmijas tīmekļvietnē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI