E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32548
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība

Kur bērnam meklēt palīdzību, ja tiek piedzīvota vardarbība

J
jautā:
03. maijā, 2024
Marija

Ko man darīt, ja mani mājās sit tētis? No sitieniem manas rokas un kājas kļūst asiņainas. Man ir bail to kādam teikt, ka būs vēl sliktāk. Lūdzu, palīdziet! 

A
atbild:
05. jūnijā, 2024

Bērnu aizsardzības centrs aicina par situāciju ģimenē informēt savas dzīvesvietas bāriņtiesu vai sociālo dienestu. Iespējams arī zvanīt uz Bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 116111, kura mērķis ir sniegt bērniem un pusaudžiem psiholoģisku palīdzību, kā arī rast atbalstu krīzes situācijās. Palīdzību var saņemt, arī rakstot uz uzticibaspasts116111@bac.gov.lv vai tiešsaistē, meklējot čata logu uzticības tālruņa mājaslapā 

Tāpat palīdzību var meklēt pie cita pieaugušā – uzticības personas. Ja ir vajadzīga tūlītēja palīdzība, tad jāzvana uz Valsts policijas diennakts palīdzības tālruni – 110.  

Lai varētu saņemt palīdzību, par notiekošo nepieciešams informēt kompetentās iestādes. Par informācijas izpaušanas sekām nav jāuztraucas, jo Bērnu tiesību aizsardzības likums noteic, ka izpaustā informācija ir konfidenciāla un ziņas, kas jebkādā veidā varētu kaitēt, nav izpaužamas tālāk. Vienlaikus, vēršoties pēc palīdzības, Bērnu aizsardzības centrs iesaka informēt iestādi par savām bailēm no tā, ka pēc notiekošā izpaušanas varētu kļūt vēl sliktāk. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas