E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31840
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
5
5

Ja ir atšķirīgs viedoklis dzīvokļu īpašnieku aptaujā

J
jautā:
15. februārī, 2024
Ilze

Labdien! Tiek veikta dzīvokļu īpašnieku aptauja Dzīvokļa īpašuma likuma 20. pantā noteiktajā kārtībā. Esmu dzīvokļa īpašniece un aptaujas lapā vēlos izteikt atšķirīgu viedokli par dažiem aptaujā iekļautajiem jautājumiem. Aptaujas organizators aptaujas lapā ir nodrošinājis iespēju tikai ielikt ķeksīti ailē “PAR” vai “PRET”, neparedzot īpašu vietu atšķirīgiem viedokļiem. Vēlos noskaidrot, kā būtu pareizi jānoformē atšķirīgais viedoklis aptaujas lapā, lai tā tiktu atzīta par derīgu un lai balsojums tiktu ieskaitīts, un lai atšķirīgie viedokļi tiktu precīzi atspoguļoti balsošanas protokolā. 1. Vai, norādot atšķirīgo viedokli, ir obligāti jāieliek ķeksītis ailē “PRET”, vai var norādīt tikai to, ka ir atšķirīgs viedoklis? 2. Vai atšķirīgs viedoklis kā tāds ir patstāvīgs, vai tomēr tas kalpo tikai un vienīgi kā komentārs vai piebilde pie balsojuma “PAR” vai “PRET”? 3. Vai atšķirīgie viedokļi ir jānorāda tieši blakus attiecīgajiem jautājumiem, vai tie ir jānorāda kopumā, aptaujas lapas teksta zonas beigās? 4. Vai ir obligāti jāizmanto tikai aptaujas organizatora izsniegtā aptaujas lapa, vai arī var nobalsot brīvā formā, iesniedzot atsevišķu dokumentu? 5. Vai ir jāiesniedz atsevišķs iesniegums aptaujas organizatoram ar lūgumu norādīt atšķirīgo viedokļu saturu balsošanas protokolā, vai to var pieprasīt uzreiz, tajā pašā aptaujas lapā? Jau iepriekš pateicos par skaidrojumu!

A
atbild:
26. februārī, 2024
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Gundars Lācis, zvērināts advokāts
  1. Ja jums ir savs atšķirīgs viedoklis un nevarat balsot PAR, tad tas būs PRET. Tātad jāliek atzīme PRET. Tas jādara arī tad, ja jūs, piemēram, piekrītat jumta remontam, bet nepiekrītat piedāvātajai cenai vai tehnoloģijai. Konstruktīvi šajā gadījumā būtu ne tikai iebilst, bet arī piedāvāt savu cenu vai savu izvēlēto tehnoloģiju, to norādot rakstiski savos komentāros pie protokola vai pie balsošanas veidlapas.
  2. Lai jūsu priekšlikums būtu patstāvīgs, tas kā jautājums ir jāiekļauj sapulces darba kārtībā. Ja jūs vienkārši iebilstat pret remonta cenu, tad tas jānorāda, balsojot PRET.
  3. Aptaujas lapas var būt noformētas dažādi. Ja tam ir speciāli paredzēta vieta, tad atšķirīgās domas vai komentārus var pierakstīt veidlapā. Var rakstīt uz atsevišķas lapas, kurā jānorāda visi kopsapulces rekvizīti un piebilde: “Atšķirīgais viedoklis no A. A. pie 1. jautājuma.”
  4. Balsot vajag piedāvātajā veidlapā. Atšķirīgās domas vai komentārus var pierakstīt uz atsevišķas lapas, kur jānorāda visi kopsapulces rekvizīti un piebilde: “Atšķirīgais viedoklis no A. A. pie 1. jautājuma.”
  5. 5. Jūs aizpildāt aptaujas lapu un tad uzrakstāt atsevišķi savu atšķirīgo viedokli, ko kopā ar veidlapu nosūtāt atpakaļ aptaujas organizatoram.
Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas