E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32557
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Kriminālatbildības noilguma iestāšanās

J
jautā:
04. maijā, 2024
Nauris

Labdien! Persona ir atzīta par aizdomās turamo, bet lieta vēl nav nonākusi līdz prokuroram. Vai, ja attiecīgā persona neuzrodas noteiktajā termiņā, iestājas noilgums? Lūdzu, sniedziet vienkāršu atbildi iestājas noilgums vai neiestājas!

A
atbild:
31. maijā, 2024

Krimināllikuma 56. panta pirmajā daļā ir noteikti kriminālatbildības noilguma iestāšanās termiņi.  

Krimināllikuma 56. panta otrā daļa noteic, ka noilguma termiņu aprēķina no dienas, kad izdarīts noziedzīgs nodarījums, vai šā panta 1.1 daļā paredzētajā gadījumā no dienas, kad cietusī persona sasniegusi astoņpadsmit gadu vecumu, līdz apsūdzības izsniegšanai vai oficiālā izdošanas lūguma paziņošanai apsūdzētajam, ja apsūdzētais uzturas citā valstī un izsludināta viņa meklēšana. 

Vienlaikus jāņem vērā Krimināllikuma 56. panta trešajā daļā noteiktais, ka noilgums tiek pārtraukts, ja līdz šā panta pirmajā vai 1.1 daļā norādīto termiņu izbeigšanās brīdim persona, kas izdarījusi noziedzīgo nodarījumu, izdara jaunu noziedzīgu nodarījumu. Šajā gadījumā noilguma laiku, kas paredzēts par smagāko no izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, sāk skaitīt no jaunā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīža.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas