E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28072
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba attiecību pārtraukšana BKA laikā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. decembrī, 2022
Linda

Labdien! Šobrīd atrodos bērna kopšanas atvaļinājumā, bet man ar darba devēju ir parakstīta vienošanās par darba attiecību izbeigšanu, pirms es atgriežos atpakaļ darbā. Vai man no darba devēja pienākas kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu? Ja pienākas, vai es tajā mēnesī turpināšu saņemt bērna kopšanas un vecāku pabalstu? Vai pabalsti tiks maksāti, kad darba attiecības būs izbeigtas?

A
atbild:
16. decembrī, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Izbeidzot darba tiesiskās attiecības, darba devēja pienākums ir izmaksāt darbiniekam visas tam pienākošās summas, tostarp neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju pilnā apmērā, ja darbiniekam ir neizmantots atvaļinājums.

Ja devāties bērna kopšanas atvaļinājumā (BKA) un atvaļinājums pirms tam nebija izmantots, tad jums pienākas neizmantotā atvaļinājuma kompensācija. Savukārt bērna kopšanas atvaļinājuma periods pats par sevi nedod tiesības uz darba devēja apmaksātu atvaļinājumu. Proti, par laiku, kamēr bijāt BKA, darba devēja apmaksāts atvaļinājums nepienākas.

Valsts sociālie pabalsti (bērna kopšanas pabalsts un vecāku pabalsts) bērna vecākam, kas atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, tiek izmaksāti pilnā apmērā likumā noteiktajā un iepriekš iesniegumā norādītajā periodā. Tas, ka darba attiecības ir izbeigtas BKA laikā, šo pabalstu izmaksu neietekmē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas