DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID Muitas amatpersonas liedz nelikumīgi pārvietot 23 tūkstošus cigarešu

Publicitātes foto.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostā un uz Latvijas robežas ar Krieviju, novērsa mēģinājumus nelikumīgi pārvietot cigaretes. Kopumā 23 044 cigaretes (1152 paciņas cigarešu) bija paslēptas vieglajā automašīnā un kravas mašīnas kabīnē esošo guļamplauktu matračos.

Vakar, 2024. gada 12. februārī, muitas kinologs ar darba suni veica transportlīdzekļu kontroli pirms to uzbraukšanas uz prāmja, kas kursē no Ventspils uz Nīnashamnu Zviedrijā. Pārbaudot kādu vieglo automašīnu ar Lietuvas Republikas valsts reģistrācijas numuru, muitas amatpersona atklāja, ka zem aizmugurējiem sēdekļiem ir paslēptas cigaretes. Padziļinātās kontroles laikā Ventspils ostas muitas kontroles punkta amatpersonas automašīnas salonā, bagāžas nodalījumā un ceļasomās konstatēja 732 paciņas cigarešu “Marlboro” bez akcīzes nodokļa markām. Persona slēptā veidā mēģināja pārvietot kopumā 14 644 cigaretes. 

Savukārt pagājušajā nedēļā, 7. februārī, Terehovas muitas kontroles punkta amatpersonas, veicot no Krievijas iebraukušo transportlīdzekļu kontroli, atklāja nedeklarētas cigaretes kādā kravas automašīnā. Pārbaudot kabīnē esošos guļamplauktus, muitnieki konstatēja, ka abos matračos ir paslēptas cigaretes. Noņemot apakšējo  guļamplauktu, arī zem tā atklājās ar cigaretēm pilna slēptuve. Kontroles rezultātā tika izņemtas 8400 cigaretes jeb 420 paciņas cigarešu “Premjer”, “NZ Gold”, “Queen Menthol” un “Lucky Strike”.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI