DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

SVF veiks Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģiona NILLTF risku analīzi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc Ziemeļvalstu un Baltijas valstu grupas astoņu valstu iniciatīvas Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) ir piekritis veikt noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas (NILLTF) draudu un ievainojamības reģionālo analīzi.

Ziemeļvalstis un Baltijas valstis pēc pašu iniciatīvas ir lūgušas SVF veikt NILLTF draudu un ievainojamības reģionālo analīzi, ņemot vērā finanšu sistēmu savstarpējo saistību un īpaši – daudzos pārrobežu banku tīklus un attiecības Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā. SVF ieguvis uzticama un neatkarīga padomdevēja reputāciju noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jautājumos, tāpēc tā viedokļa izmantošana sniedz iespēju analizēt reģionālos riskus kopumā, analizēt sasniegto progresu šo risku mazināšanā un sniegt rekomendācijas turpmākam darbam.

SVF uzsāks darbu 2021. gada janvārī, un gaidāms, ka 2022. gada vidū paziņos savus secinājumus. Astoņas analīzē iekļautās valstis ir Dānija, Igaunija, Somija, Islande, Latvija, Lietuva, Norvēģija un Zviedrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI