E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31780
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Komandējuma naudas aprēķināšana

J
jautā:
11. februārī, 2024
Raimonds

Ja es atrodos komandējumā Zviedrijā un man apmaksā dzīvošanu bez ēdināšanas, vai komandējuma naudai jābūt samaksātai 100% vai tikai 30% apmērā?

A
atbild:
23. februārī, 2024
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Klientu atbalsta nodaļas vadītāja

Ministru kabineta noteikumu Nr. 969 “Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi” 13. punktā noteikts: ja darbiniekam tiek nodrošināta bezmaksas uzturēšanās – viesnīca (naktsmītne) un ēdināšana vismaz trīs reizes dienā (tai skaitā no citas institūcijas finanšu palīdzības līdzekļiem) – vai ja bezmaksas uzturēšanās tiek nodrošināta saskaņā ar Eiropas Savienības normatīvo aktu regulējumu, tad ar institūcijas vadītāja atļauju par katru komandējuma vai darba brauciena dienu viņam izmaksā līdz 30% no komandējuma (darba brauciena) dienas naudas (kompensācijas par papildu izdevumiem) normas.

Ņemot vērā iepriekš minēto, ja jums tiek nodrošināta tikai bezmaksas uzturēšanās (viesnīca (naktsmītne)), bet darba devējs nenodrošina ēdināšanu vismaz trīs reizes dienā, tad darba devējam nav pamata samazināt dienas naudas apmēru, viņam ir jānodrošina dienas naudas izmaksa pilnā apmērā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas