E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31750
Lasīšanai: 3 minūtes

Izglītības dokumentā nav norādīta piešķirtā skolotāja kvalifikācija

J
jautā:
08. februārī, 2024
AGNESE

Labdien! Saņemts diploms Daugavpils Universitātē. Iegūtais grāds – profesionālais bakalaura grāds pedagoga izglītībā un skolotāja kvalifikācija. Ko nozīmē minētā kvalifikācija? Kādās izglītības iestādēs un līmeņos ir iespējams strādāt? Vai tas ietver arī pirmsskolu un skolu? Līdz kurai klasei? Apgūtie studiju kursi atbilst pirmsskolai un 1.–6. klasei. Diploma pielikumos ir informācija, ka ir izietas prakses pirmsskolā, pedagoģisko un psiholoģisko vērojumu prakse, audzināšanas prakse, profesionālā prakse skolā (1.–6. klasē) un profesionālās kvalifikācijas prakse pirmsskolā. Kāds ir profesijas kods kvalifikācijai “skolotājs”?

A
atbild:
26. februārī, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Jautājumā neesat norādījusi, kādu studiju programmu esat absolvējusi. Tāpat neizpratni rada norāde uz piešķirto kvalifikāciju, jo nav vispārējas kvalifikācijas “skolotājs”. Pirmšķietami jums, iespējams, ir piešķirta vispārējās sākumizglītības skolotāja kvalifikācija, kas ļauj veikt skolotāja darbu pamatizglītības pirmajā posmā (1.–6. klasē), kā arī pirmsskolā. Tomēr par iegūto kvalifikāciju precīzi nav iespējams atbildēt, neredzot un neizvērtējot konkrētos ierakstus jums izsniegtajā izglītības dokumentā un tā pielikumā.

No jautājuma noprotams, ka izglītības dokumentā vai tā pielikumā ir iekļauts konkrēts skolotāja profesijas kods. Ministru kabineta noteikumu Nr. 354 “Noteikumi par pedagogu profesiju un amatu sarakstu” pielikumā noteiktas pedagogu profesijas un amati, kā arī atbilstošie profesiju klasifikatora kodi. Piemēram, vispārējās pamatizglītības skolotāja kods ir: 2341 01; vispārējās sākumizglītības skolotāja kods: 2341 02; pirmsskolas izglītības skolotāja kods: 2342 01. Skolotāja profesijas kods ļauj noteikt piešķirto pedagoga kvalifikāciju, taču ar koda norādi vien nepietiek, lai ieraksts diplomā un/vai tā pielikumā būtu atzīstams par korektu.

Ar visiem jautājumiem par piešķirto kvalifikāciju iesakām vērsties Daugavpils Universitātē, kas, iespējams, izsniegusi izglītības dokumentu, kurā nav iekļauta būtiska norāde par piešķirto pedagoga kvalifikāciju. Ja minētā informācija nav ietverta, jums ir tiesības prasīt augstskolai izsniegt jaunu izglītības dokumentu un tā pielikumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas