E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32858
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Cik papildu pedagoģiskā darba stundu drīkst strādāt izglītības iestādes vadītājs

J
jautā:
04. jūnijā, 2024
Anna

Labdien! Saprotu, ka es kā direktore varu papildus vadīt līdz septiņām mācību stundām nedēļā, bet nav skaidrs, cik stundu drīkstu vadīt, ja mana direktores darba slodze ir 0,8? Vai tās būtu astoņas (kas būtu atlikusī 0,2 slodze) plus septiņas stundas, ko direktors pie pilnas slodzes drīkst vadīt? Vai tomēr ir citādāk?

A
atbild:
10. jūnijā, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 3. pielikuma 10. punktā noteikts, ka izglītības iestādes vadītāja darba slodze nedēļā ir 40 astronomiskās stundas, kurās iekļauti visi pienākumi. Savukārt minēto noteikumu 13. punktā paredzēts: “Vispārējās izglītības iestāžu, profesionālās izglītības iestāžu un interešu izglītības iestāžu direktori un viņu vietnieki, struktūrvienību vadītāji, izglītības metodiķi, sporta organizatori, izglītības iestāžu bibliotekāri, pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji, viņu vietnieki un pirmsskolas izglītības metodiķi, ja viņu darba slodze minētajos amatos atbilst vienai darba algas likmei, papildus sava amata pienākumiem var veikt citu pedagoģisko darbu līdz septiņām stundām nedēļā, saņemot par to papildu samaksu.” 

Pievērsiet uzmanību tam, ka MK noteikumu 13. punktā noteiktais maksimālais septiņu stundu skaits attiecas uz darbiniekiem, kuru darba slodze atbilst vienai darba algas likmei. Tā kā jūsu slodzes likme ir 0,8, tas nozīmē, ka jums iestādes vadītāja pienākumi jāveic nevis 40, bet tikai 32 stundas nedēļā. No iepriekš minētā izriet, ka jūs varat veikt papildu pedagoģisko darbu, kas nepārsniedz 15 stundas nedēļā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas