E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20772
Lasīšanai: 2 minūtes
26
26

Kādā attālumā no kaimiņa žoga drīkst stādīt kokus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. augustā, 2020
Alla Kurova

Labdien! Ļoti lūdzu sniegt konsultāciju vai pateikt priekšā, ko darīt. Mums ir zeme ar vasarnīcas māju vasarnīcu kooperatīvā “Viesturi”, Glūdas pagastā, Viesturciemā. Šogad jaunais īpašnieks, kurš nopirka blakus mums kaimiņu zemes gabalu, iestādīja 30 tūjas 30 cm attālumā no kopīgā žoga. Ignorē noteikumus, ka jābūt robežai starp zemes gabaliem. Līdz ar to mums radās divas lielas problēmas: 1. spēcīga mūsu vietas ēnošana (tūjas koki var izaugt augstumā līdz 4 m, bet mūsu aveņu krūmi tiek stādīti aptuveni 1,5 metrus no kopējā dārza robežas, attiecīgi tiem tiks liegta saule); 2. ar dzīvžoga sietu mūsu teritorijā ļoti ātri iespiežas tūjas zari, un mums visu laiku būs jātiek galā ar atzarošanu. No vēstures: pirms jaunā īpašnieka šo zemi apsaimniekoja trīs īpašnieki, un, protams, mums nekad nevienam nebija problēmu ar šādu attieksmi. Mēs to uzskatām par stādīšanas normu pārkāpumu. Ko mums vajadzētu darīt? Kur vērsties? Kā šo situāciju var labot?

A
atbild:
06. augustā, 2020
Inese Helmane
LV portāls

Ieteiktu jums vērsties vietējā pašvaldībā, jo katra pašvaldība savos saistošajos noteikumos var noteikt, kādā attālumā no kaimiņa robežas var stādīt kokus.

Latvijas normatīvajos aktos nav noteikts attālums, cik tālu no kaimiņu sētas, ēkām vai zemesgabala robežām drīkst stādīt kokus un krūmus.

LV portāls par šo jautājumu ir rakstījis vairākkārt, piemēram, šajā e-konsultācijā.

Labs saturs
26
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas