E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33032
Lasīšanai: 2 minūtes

Interešu izglītības pedagogam nepieciešama pedagoģiskā kvalifikācija

J
jautā:
19. jūnijā, 2024
Jūlija

Labdien! Man ir profesionālais bakalaura grāds tehniskajā tulkošanā un tehniskā tulka referenta kvalifikācija. Kvalifikācijas līmenis: pirmais profesionālais grāds un piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija. Mācību valodas: latviešu, angļu. Kāda papildu izglītība ir nepieciešama, lai strādātu par angļu valodas pedagogu ar pirmsskolas bērniem (interešu izglītības centrā) vai sākumskolas bērniem?

A
atbild:
26. jūnijā, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Izglītības likuma 48. panta “Tiesības strādāt par pedagogu” pirmajā daļā noteikts, ka strādāt par pedagogu ir tiesības personai, kurai ir pedagoģiskā izglītība vai kura apgūst pedagoģisko izglītību, kas atbilst Ministru kabineta noteiktajām profesionālās kvalifikācijas prasībām. 

Prasības interešu izglītības pedagogam nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai noteiktas Ministru kabineta noteikumu Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 6. punktā. Tā kā esat ieguvusi kvalifikāciju, kas dod iespēju mācīt angļu valodu, bet neesat ieguvusi pedagoģisko izglītību, jums jāapgūst minēto noteikumu 21.3. punktā noteiktajam atbilstoša programma, kuras apjoms ir vismaz 72 stundas un pēc kuras apguves pedagogs iegūst sertifikātu pedagoģijā, un kuru, saskaņojot ar Izglītības un zinātnes ministriju, izstrādā un īsteno augstākās izglītības iestādes, kas realizē pedagoģijas studiju programmas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas