E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33177
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai persona, kas ieguvusi maģistra grādu pedagoģijā, drīkst vadīt interešu izglītības pulciņu

J
jautā:
03. jūlijā, 2024
Mētra

Labdien! Vai interešu izglītības pulciņu drīkst vadīt pedagogs ar maģistra grādu pedagoģijā un sešu gadu darba stāžu pirmsskolas izglītības iestādē? Proti, pirmsskolas izglītības iestādē interešu izglītības pulciņā pasniegt angļu valodu. 

A
atbild:
17. jūlijā, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 6.1. punktā noteikts, ka par interešu izglītības pedagogu ir tiesīga strādāt persona, kurai ir augstākā izglītība un augstākā pedagoģiskā izglītība vai apgūta šo noteikumu 21.3. apakšpunktā noteiktā profesionālās kompetences pilnveides programma, vai augstākās izglītības studiju programmā apgūta ar pedagoģiju vai mācību priekšmeta metodiku saistīta studiju programmas daļa vismaz divu kredītpunktu jeb vismaz 72 stundu apjomā.  

Jūs neesat norādījusi, kādu izglītību ieguvāt pirms maģistra studijām. Tā kā sešus gadus esat strādājusi pirmsskolas izglītības iestādē, noprotams, ka jums ir arī pedagoģiskā kvalifikācija. Tas, ka ieguvāt maģistra grādu pedagoģijā, liecina esat apguvusi ar pedagoģiju saistīto programmas daļu, kas pārsniedz divu kredītpunktu apjomu. Savukārt attiecībā uz angļu valodas mācīšanu ir jāizvērtē ieraksti jūsu izglītības dokumentu pielikumā, lai pārliecinātos, ka angļu valodas apguve atbilst minēto noteikumu 7. punktā paredzētajam, proti, studiju programmā apgūta interešu izglītības nodarbībām angļu valodas mācīšanai atbilstoša studiju programmas daļa sešu kredītpunktu jeb 240 stundu apjomā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 194 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas