E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30586
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Darba līguma grozījumi

J
jautā:
02. oktobrī, 2023
Ieva

Labdien! Strādāju pie darba devēja divos amatos, ir noslēgts viens darba līgums, kurā atrunāts, ka stājos darbā vienā amatā (profesijas kods…), slodze 0,5, otrā amatā (profesijas kods…) slodze arī ir 0,5. Katram amatam ir savs amata apraksts. Šobrīd dažādu personīgu apsvērumu dēļ vēlos atteikties no viena amata, bet turpināt darbu uz pusslodzi otrā amatā. Vai man ir šādas tiesības? Ja iesniegšu darba devējam iesniegumu (viena amata uzteikumu), vai darba devējs ir tiesīgs man atteikt, pamatojoties uz ekonomiskiem, organizatoriskiem vai citiem apsvērumiem?

A
atbild:
05. oktobrī, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba attiecību laikā tiesību normas neaizliedz pusēm vienoties par citiem nodarbinātības nosacījumiem, tostarp vienoties par nepilnu darba laiku, ja to rosina darbinieks. Mainoties situācijai, gan darbinieks, gan darba devējs var vienoties par darba līguma grozījumiem atbilstoši Darba likuma 97. pantam. Konkrēti vienošanās nosacījumi ir abu pušu ziņā, slēdzot vienošanos rakstveidā.

Jums rakstveidā ir jāiesniedz darba devējam iesniegums par priekšlikumu veikt grozījumus jūsu darba līgumā, pamatojoties uz Darba likuma 97. pantu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas