E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33763
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Tiesības uzsākt jaunas darba attiecības

J
jautā:
02. septembrī, 2024
Ināra

Visi uzņēmuma darbinieki atrodas dīkstāvē, jo uzņēmumam nav naudas. Vai man atbilstoši Darba likumam ir jāgaida mēnesis, lai uzsāktu jaunas darba attiecības? 

A
atbild:
10. septembrī, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja runa ir par darba attiecību izbeigšanu ar pašreizējo darba devēju, tad primāri ir jāiesniedz vai nu darbinieka uzteikums, atsaucoties uz Darba likuma 100. pantu, vai iesniegums par darba attiecību izbeigšanu pēc savstarpējās vienošanās, atsaucoties uz Darba likuma 114. pantu. 

Darbinieka uzteikums no iesniegšanas brīža maksimāli paredz viena mēneša termiņu, kas darbiniekam jānostrādā. Tomēr puses var vienoties arī par īsāku termiņu, turklāt jūsu gadījumā runa ir par dīkstāvi. Tādējādi nav šķēršļu darba attiecības izbeigt arī ātrāk.  

Līdzīgi ir ar vienošanos: arī tad puses par darba attiecību izbeigšanas laiku vienojas.  

Ja jautājāt par blakusdarba iespējām, proti, vai varat paralēli noslēgt darba līgumu ar citu darba devēju, tad primāri jums ir jāraugās, vai jūsu pašreizējais darba līgums to pieļauj. Ja darba līgumā nav noteikts liegums strādāt blakusdarbu, tad jums ir tiesības to uzsākt pēc savas izvēles, vienojoties ar jauno darba devēju. Par blakusdarbu vēlams pašreizējam darba devējam paziņot. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas