E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33734
Lasīšanai: 5 minūtes
2
2

Nodokļa atvieglojums par nestrādājošu laulāto pēc bērna piedzimšanas un BKA izmantošana

J
jautā:
27. augustā, 2024
Linda

Labdien! Oktobra beigās plānota bērna piedzimšana. Esmu informēta, ka bērna tēvs savu bērnu kā apgādībā esošu personu var ierakstīt kopš bērna dzimšanas dienas datuma. Taču vēlos precizēt, ar kuru brīdi laulātais (bērna tēvs) EDS algas nodokļa grāmatiņā var norādīt otru laulāto (jaundzimušā māti), kas bērna kopšanas laikā neplāno strādāt, kā apgādībā esošu personu? Proti, vai ar dienu, kad piedzimst bērns (mātei vēl atrodoties uz pēcdzemdību darbnespējas lapas B), vai tikai ar dienu, kad mātei sākas Darba likumā paredzētais bērna kopšanas atvaļinājums? Tāpat vēlos precizēt, vai es pareizi saprotu, ka, izvēloties izņemt bērna kopšanas atvaļinājumu uzreiz uz visu maksimālo, t. i., Darba likumā paredzēto 18 mēnešu termiņu, un vecāku pabalsta saņemšanas ilgumu uz 19 mēnešiem + vecāku pabalsta nenododamo daļu, mātei izņemot maternitātes pabalsta otro daļu, veidojas situācija, ka vecāku pabalsta saņemšanas ilgums ir apmēram divus mēnešus īsāks nekā bērna kopšanas atvaļinājuma ilgums? Vai tādā gadījumā māte aptuveni pēdējos divus bērna kopšanas atvaļinājuma mēnešus no valsts saņems tikai ģimenes valsts pabalstu? Jau iepriekš pateicos par atbildi! 

A
atbild:
29. augustā, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 13. pantā noteikts, ka nodokļa atvieglojums pienākas ne tikai par nepilngadīgu bērnu, bet arī nestrādājošu laulāto, kurš rūpējas par bērnu vecumā līdz trim gadiem (likumā minēts: kura apgādībā ir bērns vecumā līdz trim gadiem). 

Nestrādājošu laulāto varēs ierakstīt vīram kā apgādājamo algas nodokļa grāmatiņā un ienākumiem piemērot iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumu ar bērna dzimšanas dienu. 

Valsts ieņēmumu dienesta aktualizētajā metodiskajā materiālā “Algas nodokļa grāmatiņa” ir paskaidrots, kā norādīt jaunu apgādājamo. 

Lai algas nodokļa grāmatiņā pievienotu apgādājamo personu, meklētājā ievada personas vārdu, uzvārdu un personas kodu. Jāatzīmē pamatojums no uzskaitītajiem, proti, jūsu gadījumā: par laulāto vai partneri, kurš rūpējas par bērnu vecumā līdz 3 gadiem vai [..]. Jānorāda cita prasītā informācija. 

Persona var būt apgādībā, ja tā atbilst vienam no pamatojumiem. Izvēloties pamatojumu, atsevišķos gadījumos, ja VID rīcībā nav informācijas, kas apliecina nodokļa maksātāja tiesības uz nodokļa atvieglojumiem, jāpievieno papildu dokumenti, kas apliecina tiesības uz konkrētā nodokļa atvieglojuma piemērošanu (piemēram, pēcdzemdību B lapa). 

Ja neizdodas pievienot jaunu apgādājamo, jāsazinās ar Valsts ieņēmumu dienestu. Konsultāciju tālr. 67120000. Varat izmantot saziņas iespēju, kas pieejama Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) – “Sarakste ar VID”. 

Bērna kopšanas atvaļinājumu jums darba devējam jālūdz piešķirt, kad ir noslēgta darbnespējas lapas B otrā daļa. Jāiesniedz iesniegums darba devējam, kurā lūdzat piešķirt BKA uz izvēlēto laiku – pusotru gadu. No iesnieguma iesniegšanas dienas jāpieskaita 18 mēneši. Tas arī būs jūsu BKA izmantošanas laiks.   

Darba vietā izvēloties izņemt visu Darba likumā paredzēto pusotra gada (jeb 18 mēnešu) bērna kopšanas atvaļinājumu, tas pārsniegs vecāku pabalsta saņemšanas periodu. Tajā laikā turpināsiet saņemt bērna kopšanas pabalstu (līdz bērna pusotram gadam tas ir 171 eiro mēnesī; no bērna 1,5 līdz 2 gadu vecumam – 42,69 eiro mēnesī), kā arī ģimenes valsts pabalstu – par vienu bērnu pabalsts ir 25 eiro mēnesī. 

Izvēloties vecāku pabalsta saņemšanas ilgumu 19 mēnešus, tā periods ir no bērna piedzimšanas dienas, no kuriem 15 mēnešu pamatdaļa vienam no vecākiem jāizmanto līdz bērna pusotra gada vecumam. Šajā 15 mēnešu periodā ieskaita arī maternitātes pabalsta izmaksas periodu, ja saistībā ar bērna piedzimšanu tāds ir piešķirts. Ja secīgi izmantosiet arī savu vecāku pabalsta nenododamo daļu, tie kopā būs 17 mēneši. Bērnam būs viens gads un pieci mēneši. Tas ir īsāks periods nekā darba devēja piešķirtā bērna kopšanas atvaļinājuma laiks, ko visu izmantosiet pēc maternitātes atvaļinājuma (darbnespējas lapas B otrās daļas). 

Pieprasot darba devējam bērna kopšanas atvaļinājumu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem (pusotru gadu), darbā jāatgriežas apmēram bērna viena gada un astoņu mēnešu vecumā.

Informācija par visiem pabalstiem pieejama Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras tīmekļvietnē šeit.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas