SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
16. augustā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
2
2

Profesiju klasifikatorā iekļauts brīvprātīgā darba koordinators

Stājas spēkā 16.08.2024.

FOTO: Freepik.

Profesiju klasifikators, kas pēc nepieciešamības tiek papildināts ar jaunām profesijām atbilstoši aktuālajām izmaiņām darba tirgū, šoreiz ir papildināts tikai ar vienu profesiju – brīvprātīgā darba koordinators.

Minēto klasifikatora papildinājumu paredz Ministru kabineta noteikumu Nr. 264 “Noteikumi par Profesiju klasifikatoru, profesijai atbilstošiem pamatuzdevumiem un kvalifikācijas pamatprasībām” grozījumi, kas stājas spēkā 16. augustā.

Profesiju klasifikatorā ietvertajai profesijai tiek piešķirts kods, kā arī noteikti atbilstoši pamatuzdevumi un kvalifikācijas pamatprasības profesijas nosaukuma identificēšanai (pielikumā).

Pielikumā iekļautās jaunās profesijas – brīvprātīgā darba koordinatora – uzdevums ir plānot un koordinēt brīvprātīgo darbu, piesaistīt brīvprātīgos un nodrošināt tiem brīvprātīgā darba veikšanai nepieciešamās mācības.

Brīvprātīgā darba koordinators klasifikatorā iekļauts ar profesijas kodu 2422 69.

Grozījumi veikti, lai sekmētu brīvprātīgā darba attīstību, ņemot vērā nevalstisko organizāciju, kuras organizē brīvprātīgo darbu, izteiktos priekšlikumus par brīvprātīgā darba koordinatora profesijas atzīšanu, informē Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš.

2024. gada 20. jūnijā Saeimā tika pieņemti grozījumi Brīvprātīgā darba likumā, nosakot, ka par brīvprātīgā darba politikas izstrādi atbildīga ir Labklājības ministrija, kas nodrošinās brīvprātīgā darba politikas izstrādi sadarbībā ar nozaru ministrijām, citām valsts pārvaldes institūcijām, pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām.

Plašāk par tēmu >>

Brīvprātīgais darbs ir organizēts un uz labas gribas pamata veikts fiziskās personas fizisks vai intelektuāls bezatlīdzības darbs sabiedrības labā.

Savukārt Darba likuma 40. panta otrās daļas 5. punkts noteic, ka darba līgumā norāda darbinieka arodu, amatu, specialitāti atbilstoši Profesiju klasifikatoram un vispārīgu nolīgtā darba raksturojumu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI