E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33772
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Atlaišanas pabalsta izmaksa

J
jautā:
03. septembrī, 2024
Inga

Labdien! Uzņēmumā strādā darbinieks, kurš nostrādājis vairāk nekā piecus gadus. Līgums ir noslēgts līdz objekta pabeigšanai, kas paredzēta 30.09.2024. Uzņēmums piedāvā darbu citā līdzvērtīgā objektā ar tādu pašu algu, darba stundām un lokāciju (tiek izveidots dokuments). Ja darbinieks atsakās no minētā piedāvājuma, vai pēc DL ir jāizmaksā kompensācija par darba stāžu? Paldies!

A
atbild:
10. septembrī, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Uz noteiktu laiku noslēgta darba līguma gadījumā, tā termiņam beidzoties, Darba likums neparedz darba devējam obligātu pienākumu izmaksāt darbiniekam atlaišanas pabalstu, ja vien darba līgumā puses par tādu nav īpaši vienojušās vai kādā uzņēmuma iekšējā dokumentā attiecīgā pabalsta izmaksa ir paredzēta.  

Atlaišanas pabalstu, ko aprēķina atbilstoši uzņēmumā nostrādātajam laikam, Darba likums paredz izmaksāt tikai konkrētos gadījumos, kas noteikti Darba likuma 112. pantā 

Ja darba attiecību laikā darbiniekam ir izveidojies neizmantotā atvaļinājuma uzkrājums, tostarp par pēdējo nostrādāto darba gadu, tad, darba attiecības izbeidzot, izmaksājama neizmantotā atvaļinājuma kompensācija par visiem neizmantotā atvaļinājuma periodiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 93 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas