E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26035
Lasīšanai: 2 minūtes

Zemessardzes mācības

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. aprīlī, 2022
Zane

Labdien! Esmu ārrindas zemessargs (Zemessardzi apmeklēju savā brīvajā laikā). Vai man ir iespēja apmeklēt Zemessardzes mācības bērna kopšanas atvaļinājuma laikā (apmēram no bērna pieciem vai sešiem mēnešiem)? Tas taču skaitās kā atvaļinājums, jo darbā netiek uzkrātas atvaļinājuma dienas un pēc likuma varu strādāt arī nepilnu darba laika darbu.

A
atbild:
07. jūnijā, 2022
Oskars Rekšņa
LV portāls

Saskaņā ar Latvijas Republikas Zemessardzes likuma 6. panta otrajā daļā noteikto zemessargs pienākumus Zemessardzē pilda no pamatdarba vai mācībām brīvajā laikā. Zemessargu atbilstoši līgumam par dienestu Zemessardzē iesaista Zemessardzes uzdevumu izpildē un apmācībā līdz 30 dienām gadā, bet, ja zemessargs tiek nosūtīts uz aizsardzības ministra noteiktajiem kursiem vai pilda aizsardzības ministra noteiktā svarīgas profesijas kvalificēta speciālista amata pienākumus starptautiskajās vai nacionālajās militārajās mācībās vai vingrinājumos, – līdz 90 dienām gadā no pamatdarba vai mācībām brīvajā laikā, kā arī gadījumos, kad atbilstoši šā likuma nosacījumiem zemessargu atbrīvo no pamatdarba vai mācībām.

Ņemot vērā to, ka bērna kopšanas atvaļinājuma laikā darbinieks netiek iesaistīts darba tiešo pienākumu veikšanā, iesaistot  zemessargu mācību un  dienesta uzdevumu izpildē bērna kopšanas atvaļinājuma laikā, Zemessardzes likuma normas pārkāptas netiek.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas