E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25935
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
3
1
3

Kuram pieder telekomunikāciju vads

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2022
Tomass

Labdien! Vangažu ielā 11, Rīgā, visas dzīvojamās mājas augstumā karājas telekomunikāciju vads un sit pa pašu māju, radot skaņu, kuras dēļ nevar normāli dzīvot mājā. Apsaimniekotājam nav informācijas, kam šis vads pieder. Ņemot vērā iepriekš minēto, vēršos pie jums pēc palīdzības. Lūdzu jūs atsūtīt man jebkādu informāciju, kura palīdzētu atrisināt šo problēmu. Paldies!

A
atbild:
08. aprīlī, 2022
Inese Helmane
LV portāls
Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija
Ģirts Beikmanis, valdes priekšsēdētājs

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 6. pants noteic, ka pārvaldnieka obligāti veicamās pārvaldīšanas darbības ir arī dzīvojamās mājas lietas vešana. Atbilstoši likumam mājas lieta ir iekārtojama par ikvienu dzīvojamo māju.

Mājas lieta glabājas pie dzīvojamās mājas īpašnieka, bet, ja mājai ir vairāki īpašnieki, – pie pārvaldnieka, ja pārvaldīšanas līgumā nav noteikts citādi.

Mājas lietā ietveramā informācija apkopojama šādās sadaļās:

  • dzīvojamās mājas pamatdokumenti – nekustamā īpašuma tiesības apliecinošs dokuments, dzīvojamās mājas (dzīvokļa īpašuma) kadastrālās uzmērīšanas lieta, piesaistītā zemesgabala robežu plāns un līgums par piesaistītā zemesgabala lietošanu;
  • dzīvojamās mājas īpašnieks (īpašnieki), valsts dzīvojamās mājas valdītājs, dzīvokļu īpašnieki (saraksts);
  • tehniskā dokumentācija – dzīvojamās mājas tehniskā pase (plāni, shēmas), projektu dokumentācija, ēkas energosertifikāts vai ēkas pagaidu energosertifikāts un tā pielikumi, energoplāns, mājas tehniskā apsekojuma atzinumi u. c.;
  • ar dzīvojamās mājas pārvaldīšanu saistītie dokumenti – dzīvojamās mājas pārvaldīšanas līgums, dzīvokļu īpašnieku izveidoto biedrību, kapitālsabiedrību vai kooperatīvo sabiedrību statūti vai savstarpēji noslēgtais dzīvojamās mājas apsaimniekošanas līgums, dzīvojamās mājas īpašnieka (īpašnieku) pieņemtie lēmumi, tajā skaitā dzīvokļu īpašnieku kopsapulču pieņemtie lēmumi, uz pārvaldīšanas darbībām attiecināmie līgumi, pārvaldīšanas darba plāni, budžeta pārskati u. c.

Līdz ar to dokumentam, kuram pieder telekomunikāciju vads, ir jābūt atrodamam mājas lietā. Dzīvokļu īpašniekiem ir tiesības iepazīties ar mājas lietu bez ierobežojumiem.

Pārvaldniekam tomēr vajadzētu noskaidrot, kam pieder šis kabelis. Kabeļa īpašniekam tas ir jānostiprina un jānomarķē.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 55 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas