E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24902
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Balsu skaitu nosaka pēc dzīvokļu īpašumu skaita

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. decembrī, 2021
Ieva

Kāda ir balsu 50 + 1 aprēķināšanas matemātiskā formula daudzdzīvokļu mājai ar 55 dzīvokļiem, ja balsošanas laikā 3 dzīvokļu īpašnieki ir miruši un mantinieki nav nostiprinājuši savas īpašumtiesības zemesgrāmatā?

A
atbild:
06. decembrī, 2021
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jolanta Kramerovska, zvērināta advokāte

Balsu skaits tiek noteikts pēc dzīvokļu īpašumu skaita attiecīgi, ja dzīvojamajā mājā ir 55 dzīvokļu īpašumi, tad dzīvokļu īpašnieku kopības lēmums ir saistošs ikvienam dzīvokļa īpašniekam un ir pieņemts, ja “par” balsojuši dzīvokļu īpašnieki, kas pārstāv vairāk nekā pusi no dzīvojamā mājā esošajiem dzīvokļu īpašumiem (konkrētajā gadījumā – 28 balsis). Vēršu uzmanību, ka Dzīvokļa īpašuma likumā ir noteikti arī izņēmuma gadījumi (17. pantā paredzēts cits lēmuma pieņemšanai nepieciešamais balsu skaits, vai lielāku nepieciešamo balsu skaitu noteikusi pati dzīvokļu īpašnieku kopība).

Līdz mantinieku apstiprināšanai mantojuma tiesībās saskaņā ar Civillikuma 659., 660. var lūgt mantojuma apsardzību un iecelt mantojuma aizgādni, kurš var pārvaldīt mantojuma masu un arī balsot dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu pieņemšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas