E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19175
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
2

Tīmekļa vietne, kurā veic saimniecisko darbību, jāreģistrē VID

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. februārī, 2020
Eva

Es izveidoju savu mājaslapu angļu valodā, kurā līdzās manis radītajam saturam ievietoju arī dažādu firmu produktu reklāmas, ar kurām sadarbojos to reklamēšanā, bet vēl nav zināms, vai ar to kaut ko būtisku nopelnīšu. Kā un kad man vislabāk ir jānoformē savs statuss VID? Pašlaik neesmu ne darba ņēmēja, ne arī pašnodarbinātā. Kāda veida nodoklis, cik lielā apmērā un cik bieži man būs jāmaksā? Un kādas atskaites un cik bieži būs jāiesniedz VID? Kas vēl būtisks man būtu jāņem vērā?

A
atbild:
07. februārī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Valsts ieņēmumu dienesta informācijā saimnieciskās darbības veicējiem norādīts: fiziskajai personai pirms saimnieciskās darbības uzsākšanas ir jāreģistrējas VID kā nodokļu maksātājai – saimnieciskās darbības veicējai –, norādot jomu, kurā persona veiks saimniecisko darbību. Turpat atradīsiet informāciju par iespējamiem nodokļu režīmiem, nodokļu maksāšanas noteikumiem katrā no tiem un grāmatvedības kārtošanu.

Veicot saimniecisko darbību internetā, nepieciešams reģistrēt tīmekļvietni kā struktūrvienību, ja tā atbilst likuma “Par nodokļiem un nodevām” 1. panta 24. punkta definīcijai:

“Struktūrvienība – juridiskās personas vai uz līguma vai norunas pamata izveidotu fizisko un juridisko personu grupu vai to pārstāvju (citas personas) teritoriāli nošķirta saimnieciska vienība, kuras atrašanās vietā tiek veikta saimnieciskā darbība Latvijas Republikā vai ārpus tās. Struktūrvienībai nav juridiskās personas statusa. Par struktūrvienību uzskata arī tīmekļa vietni vai mobilo lietotni, kurā ir izvietotas preču vai pakalpojumu tirdzniecības un pasūtījumu pieņemšanas vai komplektēšanas sistēmas, pasūtījumu sistēma vai norēķinu sistēma vai kurā veic cita veida saimniecisko darbību, kuras rezultātā tiek gūti ieņēmumi.”

Vairāk informācijas var atrast VID informatīvajā materiālā personām, kuras veic darījumus internetā.

Jaunreģistrētajiem nodokļu maksātājiem – saimnieciskās darbības veicējiem – ieteicams apmeklēt VID regulāri rīkotos seminārus, informācija par to norises vietu un laiku tiek publicēta VID mājaslapas notikumu sadaļā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas