E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18889
Lasīšanai: 2 minūtes

Slimības lapas B apmaksa un norēķini ar ārstniecības iestādi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. decembrī, 2019
Tatjana

Labdien! Esmu oficiāli uzsākusi darbu no 09.10.2019., man ir izsniegta slimības lapa no 25.11.2019. Šobrīd guļu slimnīcā, taču VSAA atteica man B lapas slimības pabalstu. Šobrīd nav iespējas samaksāt par slimnīcu, jo slimības lapa B turpinās un strādāt es arī nevaru. Ko man darīt?

A
atbild:
30. decembrī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Nezinot konkrētāku Jūsu nodarbinātības situāciju, nav iespējams sniegt precīzu atbildi.

Vienlaikus jānorāda, ka slimības lapa B saslimušajam ne vienmēr tiek apmaksāta. Piemēram, ja pirms tam ilgstoši nav strādāts vai darba attiecības nodibinātas neilgi pirms saslimšanas, valsts, vērtējot tiesības uz slimības pabalsta saņemšanu, ņems vērā tā saukto kvalifikācijas periodu.

Slimības pabalstu izmaksās, ja par personu ir veiktas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas ne mazāk kā trīs mēnešus pēdējo sešu mēnešu periodā pirms tā mēneša, kad persona saslima, vai ja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas ir veiktas ne mazāk kā sešus mēnešus pēdējo 24 mēnešu laikā.

Vairāk par slimības lapu B lasiet skaidrojumā “Kas jāzina par slimības lapu B”.

Norēķini ar ārstniecības iestādi, kurā ārstējaties, ir apmaksājami atbilstoši rēķinam, ko parasti izsniedz pacientam, no slimnīcas izrakstoties. Ja pacientam tajā brīdī nav iespēju rēķinu apmaksāt, ar ārstniecības iestādi tiek noslēgts līgums par pakalpojumu atmaksas kārtību. Par konkrētajā ārstniecības iestādē noteikto kārtību Jums informāciju sniegs personāls.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas