E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17224
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kā iesniegt uzteikumu attālināti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūnijā, 2019
Aldis

Sveiki! Darba specifikas dēļ šobrīd atrodos ārvalstīs. Darba devējs ir Latvijā. Vēlos iesniegt atlūgumu, līdz komandējuma beigām ir 30 dienas. Respektīvi, atgriežoties Latvijā, vairs nevēlos tikt nodarbināts. Vai atlūgumu var nosūtīt uz darba devēja e-pasta adresi kā elektronisku dokumentu vai kā izdrukātu dokumentu, kas parakstīts ar roku un nosūtīts kā skenēts/fotografēts dokuments?

A
atbild:
14. jūnijā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jautājumus par uzteikuma paziņošanu adresātam regulē Darba likuma 112.1 pants, kas nosaka: “Uzteikumu otrai pusei var izsniegt uz vietas personīgi vai piegādājot ar ziņneša, tai skaitā zvērināta tiesu izpildītāja, starpniecību, kā arī izmantojot pasta komersanta pakalpojumus.” Uzteikumu otrai pusei var nosūtīt arī pa elektronisko pastu, izmantojot drošu elektronisko parakstu, ja tas noteikts darba līgumā vai darba koplīgumā.

Tas nozīmē, ka Jums sākotnēji ir jānoskaidro, vai Jums ir tiesības uzteikumu iesniegt elektroniskā formātā, parakstot to ar drošu elektronisko parakstu. Ja šādu tiesību nav, tad uzteikums būtu sagatavojams papīra formātā un ar roku parakstāms, un nosūtāms pa pastu kā ierakstīts sūtījums. Fotografēšana/skenēšana šajā situācijā nebūtu izmantojama.

Uzteikuma termiņa tecējums sāksies ar dienu, kad to saņems darba devējs.

Vairāk par darbinieka uzteikumu lasiet skaidrojumā Darba attiecību izbeigšana. Darbinieka uzteikums.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas