E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12214
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājuma ilgums pedagogam, ja veic arī saimnieciskā darbinieka pienākumus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. jūnijā, 2017
Daira

Darbinieks pamatdarbā strādā par skolotāju, bet papildus vēl saimniecisko darbu. Skolotāja atvaļinājums ir 56 kalendārās dienas, vai saimnieciskam arī ir 56 dienas?

A
atbild:
27. jūnijā, 2017
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Saskaņā ar Darba likuma 149. panta pirmo daļu ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, kas nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām.

Pedagogiem kā noteiktai darbinieku kategorijai speciālie normatīvie akti piešķir tiesības uz garāka ilguma ikgadējo atvaļinājumu, proti, pamatojoties uz Izglītības likuma 52. panta 2. punktu, personai, kas strādā pedagoga amatā, ir tiesības katru gadu saņemt astoņu nedēļu apmaksātu atvaļinājumu.

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 2. panta astoto daļu, ja amatpersonai (darbiniekam) ir tiesības uz atšķirīga ilguma ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu vai papildatvaļinājumu, tiek nodrošināta iespēja izmantot ilgāko atvaļinājumu, taču par ilgākā atvaļinājuma daļu izmaksā tikai to vidējo izpeļņu, kas nopelnīta amatā (darbā), kurš dod tiesības uz ilgāku atvaļinājumu.

Tādējādi darbiniekam, kurš pie viena un tā paša darba devēja vienlaikus veic saimnieciskā darbinieka  un pedagoga amata pienākumus, pienākas astoņas kalendāra nedēļas ilgs atvaļinājums, kura laikā nav jāveic darba pienākumi lietveža un pedagoga amatā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas