DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Eiropas Parlaments ir gatavs likumdošanas sarunām par netīrās naudas plūsmu apturēšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

EP deputāti sāks sarunas ar dalībvalstu ministriem par nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas reformu, lai palīdzētu iestādēm apkarot netīrās naudas un aktīvu plūsmas.

Eiropas Parlaments apstiprinājis savu nostāju par ierosināto noteikumu kopumu, ar kuru paredzēts reformēt ES stratēģiju cīņai pret nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu.

Likumprojekti paredz jaunus uzticamības pārbaudes noteikumus, kas būs jāievēro uzņēmumiem attiecībā uz klientu identitātes pārbaudi, pārbaudot to īpašumtiesības kā arī, kā labā tie strādā. Tāpat jaunie noteikumi paredz, ka personām ar likumīgu interesi (piemēram, žurnālistiem, pilsoniskās sabiedrības organizācijām, augstākās izglītības iestādēm) būs tiesības piekļūt faktisko īpašnieku reģistriem.

Jaunais tiesību aktu kopums paredz izveidota jaunu Eiropas iestādi nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanai ar uzraudzības un izmeklēšanas pilnvarām, lai konsekventi piemērotu jaunos noteikumus. Plašāk par ierosināto tiesību aktu var lasīt šeit.

EP sarunu pilnvaru projekti tika izziņoti 17. aprīļa plenārsēdes atklāšanā. Tā kā deputāti nepauda iebildumus, tagad sarunas par tiesību akta galīgo redakciju var sākties. ES Padome savu nostāju par jaunajiem tiesību aktiem pieņēma 2022. gada decembrī.

Pirmā tikšanās par jauno noteikumu galīgo redakciju ar ES ministru pārstāvjiem notiks maija sākumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI