E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7995
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Par bērnu izdeklarēšanu no dzīvokļa

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2015
Santa

Labdien. Kā izdeklarēt bērnus no dzīvokļa, ja viņi reāli tur nedzīvo un bijušā dzīvesbiedre nevēlas (spītē) viņus citur deklarēt? Dzīvoklis nav mūsu, mēs īrējam, mums ir vēl divi bērniņi. Gribētos iestāties dzīvokļu rindā un paprasīt sociālo pabalstu, bet nevaram, jo divi bērniņi no iepriekšējās dzīvesbiedrenes ir deklarēti šeit. Paldies.

A
atbild:
22. septembrī, 2015
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Ziņu par personas deklarēto dzīvesvietu anulēšana ir pašvaldību kompetencē, un tajā jāvēršas ar iesniegumu, ja ir nepieciešamība izdeklarēt personas, kurām nav tiesiska pamata būt deklarētām konkrētajā adresē.

No e-konsultācijas noprotams, ka bērnu tēvs dzīvo tajā pašā dzīvoklī, kurā bērni deklarēti. Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 3.pantā teikts: „Nepilngadīga bērna dzīvesvieta ir vecāku (aizbildņu) dzīvesvieta, ja vecāki (aizbildņi) nav deklarējuši viņa dzīvesvietu citur.” Līdz ar to pastāv iespēja, ka pašvaldība atteiks anulēt nepilngadīgo bērnu deklarēto dzīvesvietu. Ja šie bērni būtu sveši Jūsu ģimenei, visdrīzāk, ka pašvaldība anulētu ziņas par bērnu deklarēto dzīvesvietu.

Situācijas noskaidrošanai jāvēršas savā pašvaldībā. Plašāk par personu izdeklarēšanu var lasīt rakstā „Kā izdeklarēt personu no sava īpašuma?”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 224 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas