E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12324
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesu izpildītājs neredz ienākumus parādnieka bankas kontā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. jūlijā, 2017
Sandra

Nepatīkama situācija izveidojās ar manu atvaļinājuma naudu. Darba devējs pēc izpildraksta jau ietur 1/3 daļu manas algas un pārskaita tiesu izpildītājam. Arī manā bankas kontā tiesu izpildītājs ir uzlicis aizliegumu, reāli varu saņemt 380 EUR. Problēma sākās, kad 13. jūnijā ieskaitīja atvaļinājuma naudu. Saskaņā ar mēneša limitu varēju izņemt tikai daļu, bet diemžēl otras daļas, kuru gribēju izņemt jūlija sākumā, bankas kontā vairs nebija. Vai tas ir likumīgi, ja pēc izpildraksta savas saistības pildu, bet vēl papildus man atņem naudu un atstāj bez līdzekļiem uz veselu mēnesi? Kur palika mani 380 EUR mēnesī?

A
atbild:
12. jūlijā, 2017

No jautājuma saprotams, ka tiesu izpildītājs veic ieturējumus no Jūsu darba samaksas saskaņā ar Civilprocesa likuma 594. panta nosacījumiem. Vienlaicīgi tiesu izpildītājs ir devis rīkojumu bankai bloķēt Jūsu kontu. Tas arī ir viens no piespiedu izpildes līdzekļiem saskaņā ar Civilprocesa likuma 557. panta nosacījumiem.

Jānorāda, ka tiesu izpildītājs, apķīlājot kontu, nezina, kādi naudas līdzekļi parādniekam kontā atrodas un ienāk.
Proti, tiesu izpildītājs var nezināt, ka Jūs šajā kontā saņemat savu darba algu, no kuras jau tiek veikti ieturējumi.

Lai situāciju risinātu, Jums ir jāvēršas pie  tiesu izpildītāja ar iesniegumu – lūdzot atbloķēt Jūsu kontu un norādot, ka uz to saņemat savu darba algu, no kuras tiek veikti ieturējumi parāda segšanai.
Iesniegumam klāt pievienojiet bankas konta pārskatu par pēdējiem trim mēnešiem, lai tiesu izpildītājam tas būtu redzams.
Jūs varat arī iesniegumā lūgt atgriezt tos naudas līdzekļus, kas tika no konta noņemti apķīlāšanas rezultātā. Tā kā ieturējumi no Jūsu darba algas tiek veikti Civilprocesa likuma 594. panta kārtībā, tiesu izpildītājs, iespējams, nāks pretī un šos naudas līdzekļus atgriezīs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 4 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas