DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Parakstīti līgumi Daugavpils ALTOP industriālā parka būvniecībai 

Publicitātes foto

 4. jūlijā topošā industriālā parka teritorijā Locikos, Augšdaugavas novadā tika parakstīts līgums par projekta “Austrumlatvijas viedo tehnoloģiju un pētniecības centra (ALTOP) Industriālā parka izveide”  īstenošanu. 

Projekta mērķis ir attīstīt nacionālas nozīmes industriālo parku un teritorijas infrastruktūru Latgales reģionā, piesaistot investorus, sekmēt darba vietu ar augstu pievienoto vērtību un uz eksportu orientētu darba vietu radīšanu, kā arī mazinot reģionālās attīstības atšķirības starp Latgales reģionu un pārējo Latvijas teritoriju. Atveseļošanas fonda finansējums sastāda 17 125 169,70 eiro bez PVN.  

Industriālais parks tiks izbūvēts Daugavpils valstspilsētas pašvaldības īpašumā esošajā teritorijā Augšdaugavas novada Locikos, sadarbojoties ar Augšdaugavas novada pašvaldību un SIA “Naujenes pakalpojumu serviss”. 

Projektā paredzēts izbūvēt ražošanas ēku, inženierkomunikācijas, labiekārtot piegulošo teritoriju, kā arī pārbūvēt ceļus “Lociki-Lidlauks” un “Lidostas iela”. 

Pēc iepirkumu procedūras būvdarbiem, būvuzraudzībai un autoruzraudzībai veiksmīgas noslēgšanas un Iepirkumu uzraudzības biroja pozitīva atzinuma līgums par būvniecības darbiem noslēgts ar SIA "Monum", par daļēju ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūvi ar "Apola-D", savukārt būvuzraudzību veiks SIA "BaltLine Globe", autoruzraudzību – projekta izstrādātājs SIA "BM-projekts".  

No Daugavpils valstspilsētas pašvaldības puses līgumus parakstīja domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, kurš uzsvēra: “Šī vēsturiskā projekta realizācijai ir milzīga nozīme ne tikai Daugavpils un Augšdaugavas novada, bet visa Latgales reģiona attīstībā. Degradēto teritoriju pārvēršana modernā, augsto tehnoloģiju industriālajā parkā ALTOP, jaunu darba vietu radīšana tajā - tas ir liels un nozīmīgs solis uz priekšu. Priecājos, ka speram šo soli kopā ar kolēģiem no Augšdaugavas novada un esmu pārliecināts, ka projekts tiks īstenots veiksmīgi. Lai top ALTOP!” 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI