E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5242
Lasīšanai: 2 minūtes

Par atvaļinājumu, ja noslēgts darba līgums uz noteiktu laiku

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. septembrī, 2014
zintis

Labdien, vēlos uzzināt, vai atvaļinājums pienākas, strādājot uz noteiktu laiku? Mums līgums tiek noslēgts uz trim mēnešiem un, paejot trim mēnešiem, tiek slēgts jauns līgums. Vēlos uzzināt, vai pienākas atvaļinājums vai nē?

A
atbild:
24. septembrī, 2014
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Konsultatīvā centra vadītāja

Ikgadējais atvaļinājums pienākas arī darbiniekam, ar kuru darba līgums noslēgts uz noteiktu laiku. Saskaņā ar Darba likuma 45.pantu uz noteiktu laiku noslēgta darba līguma termiņš nevar būt ilgāks par trīs gadiem. Par darba līguma termiņa pagarināšanu uzskatāma arī jauna darba līguma noslēgšana ar to pašu darba devēju, ja laikposmā no iepriekšējā darba līguma noslēgšanas dienas līdz jaunā darba līguma noslēgšanai darba tiesiskās attiecības nav bijušas pārtrauktas ilgāk par 30 dienām pēc kārtas.

Darba likuma 150.panta trešā daļa nosaka, ka darbinieks var prasīt ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršanu, ja viņš pie darba devēja nepārtraukti nodarbināts ne mazāk kā sešus mēnešus.

Tātad, ja darbinieks bija nepārtraukti nodarbināts sešus mēnešus un darba tiesiskās attiecības turpinās, viņam ir tiesības prasīt ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 250 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas