E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33101
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Pārvaldnieks un reģistrācija Būvniecības informācijas sistēmā

J
jautā:
25. jūnijā, 2024
Anna

Personai nav pārvaldnieka profesionālās kvalifikācijas, bet kopsapulcē viņa tika ievēlēta, jo ir vairāku gadu veiksmīga pieredze māju apsaimniekošanā. Izglītība to atļauj, taču BIS nevar reģistrēties. Kāpēc nepastāv iespēja BIS pārvaldnieks bez sertifikāta?

A
atbild:
27. jūnijā, 2024
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 13. pants noteic, ka profesionālo kvalifikāciju apliecinošs dokuments nav nepieciešams viendzīvokļa mājas pārvaldītājam, kā arī gadījumos, kad daudzdzīvokļu mājas kopējā platība ir mazāka par 1500 kvadrātmetriem un to pārvalda: 

  • pats dzīvojamās mājas īpašnieks; 
  • dzīvojamās mājas īpašnieks, kuru pilnvarojuši veikt pārvaldīšanas darbības citi dzīvojamās mājas īpašnieki uz Civillikumā noteiktajā kārtībā savstarpēji noslēgta līguma pamata; 
  • dzīvojamās mājas īpašnieku veidota dzīvojamās mājas pārvaldīšanas sabiedrība vai biedrība.

Ar grozījumiem Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, kas stājās spēkā šī gada 12. janvārī, noteikts, ka vienīgais priekšnoteikums reģistrācijai pārvaldnieku reģistrā, lai saņemtu piekļuvi attiecīgajai mājas lietai Būvniecības informācijas sistēmā, ir noslēgts dzīvojamo māju pārvaldīšanas līgums. 

Vairāk par pārvaldnieku darbību BIS varat lasīt LV portāla publikācijā “Lai reģistrētos BIS, pārvaldniekam vajadzēs tikai mājas pārvaldīšanas līgumu”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 237 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas