E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33085
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Pilnvaras, lai balsotu kopsapulcē

J
jautā:
24. jūnijā, 2024
Aina

Esam dzīvokļu īpašnieku biedrība. Dzīvokļu īpašnieki kopsapulces apmeklē kūtri. Ar grūtībām sanāk puse no īpašniekiem. No 120 dzīvokļiem 45 īpašnieki ir iesnieguši pilnvaras mājas pārvaldniecei viņus pārstāvēt kopsapulcē. Vai balsošanas rezultātā minētās 45 pilnvaras būs juridiski likumīgas, lai varētu izlemt un balsot par kādu no piekritīgajiem jautājumiem?

A
atbild:
25. jūnijā, 2024
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvokļa īpašuma likuma 17. pants noteic, ka dzīvokļa īpašnieks, pilnvarojot citu personu pārstāvēt viņa intereses dzīvokļu īpašnieku kopībā, noformē par to rakstveida pilnvarojumu. 

Dzīvokļa īpašnieks, izmantojot Būvniecības informācijas sistēmā attiecīgajam mērķim izveidotu elektronisko pakalpojumu, var pilnvarot citu personu pārstāvēt viņa intereses dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu pieņemšanā vai atsaukt Būvniecības informācijas sistēmā izdoto pilnvarojumu. Dzīvokļa īpašnieks pilnvaru paraksta ar drošu elektronisko parakstu vai izmanto Būvniecības informācijas sistēmas elektroniskajā pakalpojumā pieejamo elektroniskās parakstīšanās rīku. 

Ja dzīvokļa īpašnieks ir izdevis pilnvaru, neizmantojot Būvniecības informācijas sistēmu, persona, kas ved mājas lietu, pēc dzīvokļa īpašnieka pieprasījuma reģistrē pilnvaru Būvniecības informācijas sistēmā un atspoguļo pilnvarojuma apjomu. Reģistrējot pilnvaru, persona, kas ved mājas lietu, to augšupielādē Būvniecības informācijas sistēmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas