E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30598
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Cik ilgi personai jābūt deklarētai Rīgā, lai būtu tiesības uz sociālo pakalpojumu

J
jautā:
02. oktobrī, 2023
Hetija

Labdien! Cik ilgi omei jābūt deklarētai pie manis, lai es varētu viņu pieteikt Rīgas pansionātā?

A
atbild:
04. oktobrī, 2023
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ministru kabineta noteikumos Nr. 138 “Noteikumi par sociālo pakalpojumu saņemšanu” paredzēts: “Sociālos pakalpojumus persona pieprasa tās pašvaldības sociālajā dienestā, kuras teritorijā deklarēta personas dzīvesvieta, vai normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos vēršas tieši pie pakalpojuma sniedzēja.”

Tiesības saņemt ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas (pansionāta) pakalpojumu (SAC pakalpojums) ir personām, kuras vecuma vai veselības stāvokļa dēļ noteikta invaliditātes I vai II grupa, un ja ar pakalpojumiem dzīvesvietā nav iespējams nodrošināt nepieciešamo sociālās aprūpes apjomu, norādīts Rīgas domes Labklājības departamenta informācijā.

Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr. 3 “Rīgas valstspilsētas pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība” noteikts: “Tiesības saņemt pašvaldības nodrošinātos sociālos pakalpojumus ir personai, kura deklarējusi savu pamata dzīvesvietu Rīgas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā.”

Noteikumos nav norādīts deklarēšanās periods.

Sociālos pakalpojumus persona vai tās likumiskais pārstāvis pieprasa Rīgas Sociālajā dienestā. Tāpēc konkrēta informācija par pansionātu jāuzzina pašvaldības sociālajā dienestā. Par sociālo palīdzību (pabalstiem) un sociālajiem pakalpojumiem Rīgas pašvaldībā varat uzzināt, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni: 80005055.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas