E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27927
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Darba attiecību izbeigšana dzīvesvietas maiņas dēļ

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. novembrī, 2022
Ilze

Labdien! Strādāju algotu darbu vairāk nekā divus gadus, esmu nolēmusi pārcelties dzīvot uz citu pilsētu. Vēlējos uzzināt, vai, iesniedzot darba devējam atlūgumu saistībā ar dzīvesvietas maiņu, man ir jāatstrādā mēnesis? Ja rakstu atlūgumu saistībā ar dzīvesvietas maiņu, kurā mēnesī saņemšu bezdarbnieka pabalstu? Paldies!

A
atbild:
24. novembrī, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Dzīvesvietas maiņa ir katra personīgā izvēle. Jūsu gadījumā, iesniedzot darbinieka uzteikumu, pamatojoties uz Darba likuma 100. panta pirmo daļu, nav svarīgi minēt konkrētu iemeslu – dzīvesvietas maiņa –, jo tiesību normas to neklasificē kā īpašu iemeslu un nepiešķir privilēģijas.

Lai vajadzības gadījumā izmantotu iespēju ātrāk iegūt bezdarbnieka statusu, kā arī vienotos par mazāku (nekā mēnesis) termiņu, kas jānostrādā, darba tiesiskās attiecības var izbeigt, iesniedzot darba devējam iesniegumu par vienošanās līguma noslēgšanu, pamatojoties uz Darba likuma 114. pantu. Tādā gadījumā bezdarbnieka pabalstu izmaksā no pirmās dienas, kad bezdarbnieks iesniedzis iesniegumu par bezdarbnieka pabalsta piešķiršanu. Vairāk par šo tēmu varat lasīt LV portāla skaidrojumā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas